Vad är ett skript?

Ett skript är ett bibliotek med funktioner som lätt kan användas på en webbsida. Skript öppnar funktioner som utför särskilda uppgifter och hämtas via befintlig kod. Vanliga skript omfattar bibliotek med JavaScript- eller PHP-funktioner.

Skript laddas upp till din server och installeras inte som ett program. För att komma åt skriptfunktioner måste ett skript användas i din webbplats kod.