Hanterad WordPress Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Vad är ett CDN?

A Content Delivery Network (CDN) är ett nätverk av servrar som levererar innehåll. Syftet med CDN är att cacha och snabbare servera statiskt innehåll baserat på den geografiska platsen mellan originalservern och användaren som gör begäran. Det innebär att när någon i Japan besöker din webbplats som är värd i USA laddas den lika snabbt som en webbplats som finns i Japan.

Fördelarna med att använda ett CDN är:

• Förbättrad innehålls tillgänglighet och redundans - Hög volymtrafik eller maskinvarufel kan orsaka driftstopp på din webbplats, ett CDN distribuerar belastningen så att din webbplats kan hantera mer trafik och uthärda maskinvarufel bättre än en enda originalserver.
  • Förbättrad laddningstid - Användare får tillgång till innehåll från en poäng (PoP) geografiskt närmare dem än originalservern, vilket innebär snabbare laddningstider för din webbplats.
  • Ökad säkerhet - Ett CDN kan öka säkerheten genom att mildra DDoS-attacker (Distribuerad Denial-of-Service), förhindra sårbarhetshack och stoppa brutala kraftförsök mot din webbplats inloggningssidor med mera.

Inte alla CDN-filer är desamma, vissa har en zonadress och andra har en anpassad webbadress. Skillnaden mellan dem kan ses när du visar källan till din sida, som oftast är estetisk. Skillnaderna är:

• Zon-URL-CDN-paket med Hanterad WordPress Pro +.
    • En zonadress-CDN använder en standard-URL för cachat innehåll, t.ex. bilder, med följande struktur:
      https://secureservercdn.net/ ip_address / temp_domain /wp-content/uploads/year/month/image_name.jpeg
      Exempel: https://secureservercdn.net/ 192.168.1.x / coolexample.com / wp -content / uppladdningar / 2019/06 / qtq80-1024x380.jpeg
    • Zon-URL CDN är billigare att köra underhåll, så de erbjuds vanligtvis som ett kostnadsfritt eller begränsat tillägg till en annan produkt.
  • Anpassad URL-CDN tillsammans med Website Security Deluxe och Ultimate.
    • En anpassad URL-CDN använder webbplatsens domän för cachat innehåll, till exempel bilder, med följande struktur:
      https: // domain /wp-content/uploads/year/month/image_name.jpeg
      Exempel: https: // coolexample.com / wp- content / uploads / 2019/06 / qtq80-1024x380.jpeg
    • Anpassad URL-CDN är vanligtvis ett premiumalternativ eller en uppgradering.

Oavsett om du använder en zon-CDN eller en anpassad CDN för att cacha de statiska elementen på din webbplats kan ett CDN förbättra din klickfrekvens eftersom webbplatser med långsam laddning ofta överges innan de laddas.