Lägg till en fraktzon för WooCommerce

Om du hoppade över att lägga till en fraktzon under den ursprungliga konfigurationen av WooCommerce eller helt enkelt planerar att leverera till ett nytt område kan du lägga till en ny fraktzon i WordPress-instrumentpanelen.

1. Logga in på WordPress.
  2. I menyn till vänster klickar du på WooCommerce, som utökas och ger ytterligare alternativ.
  3. Klicka på Inställningar i den utökade WooCommerce-menyn.
  4. Klicka på fliken Frakt nära högst upp på sidan.
  5. I avsnittet Shipping Zones klickar du på Lägg fraktzonen knappen.
  6. Ange ett namn för den nya leveranszonen in i zonen namnrutan.
  7. I zonen regionerna, välj nödvändiga länder och / eller regioner för din nya fraktområdet.

OBS! Du kan börja skriva namnet på landet eller regionen i rutan för att snabbt sortera i listan.

8. Klicka på knappen Lägg till fraktmetod.
  9. I popup-fönstret Lägg till fraktmetod väljer du vilken typ av fraktmetod som gäller för den här nya zonen.
  10. Klicka på knappen Spara ändringar.