Visa eller ändra PHP-språkversionen

De flesta av våra värdtjänstkonton är kompatibla med någon version av PHP. Om ditt konto är kompatibelt visas versionen i kontrollpanelen

Så visar du din PHP-version

1. Logga in på Kontohanteraren.
  2. Klicka på Webbhotell.

Klicka på ett av följande alternativ, baserat på vilken typ av webbhotell du har. Du kan se detta genom andra ordet i ditt webbhotells beskrivning under ditt kontos domännamn, t.ex.. Deluxe Web korrelerar med Web/Classic (Hosting Control Panel).

Webb/Klassisk (Hosting Control Panel)

1. Bredvid det värdkonto som du vill använda, klicka på Kör.

I Server-delen visas din PHP-version.

OBSERVERA: Om kontot inte visar en PHP-version, använder ditt Windows®-konto IIS6, vilket inte är kompatibelt med PHP.

Så ändrar du PHP-version

1. I menyn Mer, välj Programmeringsspråk.
  2. Markera önskad PHP-version och klicka på Fortsätt.
  3. Klicka på Uppdatera.

Linux (cPanel)

1. Bredvid det värdkonto som du vill använda, klicka på Kör.
  2. I delen Programvara/tjänster, klicka på Välj PHP-version.

Den aktuella PHP-versionen visas.

OBSERVERA: Om du vill manuellt välja tillgängliga PHP-moduler till ditt konto, välj 5.4 istället för inbyggd (5.4).

3. Om du vill byta version, markera önskad version i menyn PHP-version och klicka på Ställ in som nuvarande.

Windows (Plesk)

Med Plesk kan du byta PHP-inställningarna baserat på domänen. Det betyder att du behöver uppdatera inställningarna för varje domän på kontot om du inte vill använda standardinställningarna i Plesk.

1. Bredvid det värdkonto som du vill använda, klicka på Kör.
  2. Klicka på Visa mer längst ned på sidan för den önskade domänvärdtjänsten.

Nedanför PHP-inställningar visas PHP-versionen.

Du kan byta PHP-version genom att klicka på Värdinställningar bredvid domännamnet.