Förhandsgranska din webbplats med hjälp av värdfiler

Om du lägger till poster till din värdfil kan du visa de filer som du har laddat upp till ditt värdtjänstkonto innan du ändrar domänens namnservrar. Det här gör du genom att lägga till ditt värdtjänstkontos IP-adress som en post på din dators värd (din dator). Var du hittar filen beror på vilket operativsystem som du har:

Operativsystem Värdfilens plats
Windows (8, 7, XP osv.) c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Macintosh OS X /private/etc/hosts
Linux /etc/hosts

OBS! Du kanske behöver göra en kopia av din värdfil på en annan plats för att kunna göra ändringarna. Du kan sedan kopiera tillbaka filen.

Lägg nu till en post för din domän/ditt värdtjänstkonto i följande format:

[ditt kontos IP-adress] [hela ditt domännamn]

Exempel:

12.0.0.1     kulexempel.com

Du kan även lägga till www-versionen av din domän. Du kan lägga till den versionen till samma rad, t.ex.:

12.0.0.1 kulexempel.com www.kulexempel.com

Hur du hittar din IP-adress beror på vilken typ av värdtjänstkonto som du använder:

Varning: Kom ihåg att ta bort posten från din värdfil när din domän har propagerats. Om du inte tar bort posten och du byter till ett annat paket eller en annan server längre fram kan du inte visa din webbsida.

OBS! Vi erbjuder inget stöd för modifiering av dina systemfiler och du gör det på egen risk.