Flytta min cPanel-webbplats med FTP och FileZilla

Du kan ladda upp eller säkerhetskopiera din webbplats genom att flytta en kopia av dina filer mellan din dator och ditt värdtjänstkonto med File Transfer Protocol (FTP). Det går att använda många olika klienter men vi rekommenderar FileZilla.

Uppladdning och nedladdning av din webbplats eller hela ditt värdtjänstkonto kan ta ett tag, beroende på webbplatsens storlek och din internetuppkoppling.

Varning! Om din webbplats använder databaser (t.ex. MySql eller MSSQL) bör du se till att du också gör en säkerhetskopia av de databaserna för att få en komplett säkerhetskopia.

För att ansluta till FileZilla måste du känna till:

Fält Vad man ska ange...
Värd Ditt domännamn eller din IP-adress (Info nedan)
Användarnamn Ditt FTP-användarnamn (Info nedan)
Lösenord Ditt FTP-lösenord (Info nedan)
Port 21

1. Hämta, installera och starta FileZilla.
  2. Fyll i följande fält: FileZilla Quickconnect
  3. Klicka på Quickconnect
  4. I området för den fjärranslutna webbplatsen öppnar du webbplatsens rotkatalog.
  5. I området för den lokala webbplatsen öppnar du en mapp på datorn där du lagrar webbplatsfilerna lokalt.
    Spara värdtjänstfiler med FileZilla
  6. Lägg upp dina filer Hämta dina filer
    I området för den lokala webbplatsen drar du alla webbplatsens filer och kataloger till området för den fjärranslutna webbplatsen. I området för den fjärranslutna webbplatsen markerar du alla webbplatsens filer och kataloger och drar dem till området för den lokala webbplatsen.

Om du laddar upp webbplatsen är den uppe och i drift så snart du flyttat över alla filer. Om du laddar ner webbplatsen har du en säkerhetskopia på din dator så snart filerna har flyttats över.

Hitta din IP-adress

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Värdtjänster för webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det cPanel-konto du vill använda.
  4. IP-adressen visas i avsnittet Konto.
  5. Ange IP-adressen i fältet Värd för att ansluta till FileZilla i steg 2 ovan.

Hitta ditt FTP-användarnamn

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. På sidan Mina produkter klickar du på triangeln bredvid Värdtjänster för webbhotell för att visa listan över värdtjänstkonton och klicka sedan på Hantera för det cPanel-värdtjänstkonto du vill använda.
  3. Klicka på cPanel-admin.
  4. I menyn Filer, klicka på FTP-konton.
  5. Din primära cPanel-användare visas som det första kontot i avsnittet Speciella FTP-konton.
  6. Alla användarnamn och inloggningar för ditt FTP-konto visas i Inloggningskolumnen bredvid användaren.
  7. Ange ditt FTP-användarnamn angivet fält för att ansluta till FileZilla i steg 2 ovan.

Byt FTP-lösenord

1. Logga in på ditt GoDaddy-konto.
  2. Klicka på Värdtjänster för webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det cPanel-konto du vill använda.
  4. I avsnittet Inställningar klickar du på Ändra bredvid ditt lösenord
  5. Ange ett Nytt lösenord för cPanel och klicka sedan på Ändra lösenord.
  6. Ange ditt FTP-användarnamn angivna fält för att ansluta till FileZilla i steg 2 ovan.

Mer information

OBS! Som hjälp för våra kunder ger vi information om hur vissa produkter från andra företag används, men vi varken rekommenderar eller stöder sådana produkter. Vi tar inte heller något ansvar för dessa produkters funktioner och pålitlighet. Varumärken och logotyper från tredje part är registrerade varumärken som tillhör sina respektive ägare. Med ensamrätt.