Exportera MySQL-databaser

Du har två alternativ när du exporterar en MySQL-databas. Du kan antingen exportera hela databasen eller välja tabeller och exportera till en fil.

Så här exporterar du hela databasen

1. Gå till din databas via PHPMyAdmin (Klassisk och webb / cPanel / Plesk).
  2. Klicka på Exportera under MySQL på sidan phpMyAdmin.
  3. Välj vilken databas som du vill exportera i fältet Exportera på vänster sida av panelen Visa dump.
  4. Välj dina alternativ i panelen SQL-alternativ. Markera kryssrutan Spara som fil och ge filen ett namn.
  5. När du är nöjd med dina alternativ klickar du på knappen Kör. Du uppmanas att ladda ner filen.

OBS! Värdtjänstkontona Klassisk och Webb har inte stöd för komprimering av databaser. Vilken sorts värdtjänstkonto har jag?

Din databas har exporterats.

Så här exporterar du tabeller i en databas

1. Gå till din databas via PHPMyAdmin. Mer information finns i
    .
  2. Klicka på ikonen Databaser under MySQL.
  3. Klicka på namnet på den databas som du vill exportera tabeller från.
  4. Klicka på fliken Exportera.
  5. Välj vilka tabeller som du vill exportera i fältet Exportera på vänster sida av panelen Visa dump. Använd CTRL-tangenten för att välja flera tabeller.
  6. Välj dina alternativ i panelen SQL-alternativ. Markera kryssrutan Spara som fil och ge filen ett namn.
  7. När du är nöjd med dina alternativ klickar du på knappen Kör. Du uppmanas att ladda ner filen.

OBS! Våra värdtjänstkonton har inte stöd för komprimering.

De valda tabellerna har exporterats.