Exportera MySQL-databaser

Följ dessa steg för att exportera hela MySQL-databasen, eller exportera valda tabeller från databasen, till en fil eller ladda ner den till din dator.

1. Gå till din databas via PHPMyAdmin: Klassisk och webb | cPanel | Plesk
  2. Gå till MyAdmin-startsidan och välj den databas som du vill exportera.
    välj den databas du vill exportera
  3. Välj Exportera i flikarna högst upp på sidan.
    klicka på fliken exportera
  4. Fortsätt med nästa steg för att exportera hela databasen.

Du kan exportera endast specifika tabeller i databasen under Exporteringsmetod genom att välja Anpassad – visa alla möjliga alternativ och endast välja de tabeller du vill exportera i listan Tabeller. Låt alla andra alternativ ha sina standardvärden.

5. Klicka på . Du blir uppmanad att öppna eller spara filen.
  6. Klicka på OK. Databasen eller tabellen från databasen exporteras som en SQL-fil.