Hantera underdomäner för ditt värdtjänstkonto

Med hjälp av underdomäner kan du skapa webbadresser som är lätta att komma ihåg och snabbt tar dig till olika delar av webbplatsen. Du kan till exempel skapa en underdomän för bilder på webbplatsen och ge den namnet "bilder". Sedan kan du komma åt den via länken bilder.exempel.se, inte bara via www.exempel.se/bilder.

1. Logga in i kontohanteraren.
  2. Klicka på Webbhotell.
  3. Klicka på Hantera bredvid det värdkonto du vill använda.
  4. Från menyn Mer väljer du Hanterade domäner.
  5. I kolumnen för Domännamn klickar på du på det domännamn du vill använda.
  6. Klicka på Lägg till underdomän.
  7. Fyll i en underdomän eller flera stycken separerade med komma.
  8. Välj om innehållet i underdomänen ska ligga i en mapp med samma namn, eller i en ny eller redan existerande mapp.
  9. Klicka på OK.

Du kan även Redigera och Ta bort underdomäner på den här sidan.