Hanterade WordPress-bloggar Hjälp

Frågesträngar i WordPress-webbadresser

Ditt Hanterad WordPress-konto tar bort kända spårningsfrågesträngar (som t.ex. utm_*) från den webbsida som hämtas av besökarna om de stöter på omdirigeringar via servern. Exempel på omdirigeringar via servern är:

• Tvinga dina besökare att hämta din webbsida med eller utan ”www”.
  • 301-redirect

Med Hanterad WordPress tas frågesträngar oftast bort för att webbplatsägaren länkar till en version av webbplatsen som inte använder ”www” på korrekt sätt.

Exempel

Om du har konfigurerat ditt Hanterad WordPress-konto som www.kulexempel.com och sedan länkar besökare till kulexempel.com?utm_medium=Facebook (utan inledande ”www”) sker en omdirigering via servern till www.kulexempel.com.

Under omdirigeringen tas frågesträngen (”?utm_medium=Facebook”) bort och besökaren hämtar sidan www.kulexempel.com.

Lösa problem med frågesträngar

Du kan lösa problemet genom att konsekvent länka till ditt domännamn med eller utan ”www”.

Om du vill veta vilken versionen ditt Hanterad WordPress-konto använder eller ändra versionen finns mer information i Ändra domänen för ditt konto.

Teknisk information

Orsaken är sättet som Hanterad WordPress cachar innehållet på din webbplats. Vi cachar dina webbplatssidor utifrån deras webbadresser och tar inte med webbadresser med kända spårningsfrågesträngar.

När besökare stöter på en omdirigering via server hämtar de en webbsida som vi har cachat, som inte innehåller frågesträngen i webbadressen och därför tas den bort.

När dina besökare däremot hämtar webbsidan utan en omdirigering via servern uppstår inga problem och frågesträngen blir kvar.