Flytta din Wordpress-webbplats till oss från en annan värd

Det finns olika sätt att flytta din WordPress®-webbplats mellan värdar. Det enklaste sättet är att skaffa ett av våra Hanterade Wordpress-konton och sedan använda migrationsfunktionen (mer info). Men om du inte kan använda migreringsfunktionen kan du använda processen som beskrivs i den här artikeln.

Med detta alternativ flyttas teman, inlägg, sidor, kommentarer, plugin-program, anpassade fält, kategorier och taggar. Om webbbadressen för din Wordpress-webbplats inte har ändrats rekommenderar vi att du använder den här metoden för att flytta den.

Innan du börjar behöver du:

• Tillgång till ditt befintliga phpMyAdmin-konto
  • FTP-åtkomst till din befintliga Wordpress-webbplats
  • Tillgång till DNS-inställningarna för ditt domännamn
  • Ett aktivt värdtjänstkonto hos oss (Linux rekommenderas)

1. Hämta din befintliga webbplats från en annan värdtjänst

För att exportera och hämta Wordpress-bloggar från din nuvarande värd måste du säkerhetskopiera din befintliga databas och få tillgång till Wordpress-filerna på din befintliga server.

Hämta din befintliga webbplats från en annan värdtjänst

1. Logga in på ditt konto hos den andra värdtjänsten och generera en MySQL-export från din phpMyAdmin-skärm. Du kan behöva läsa deras hjälp eller kontakta dem för att utföra det här steget. För mer information, se Wordpress-codex.
  2. Spara MySQL-exportfilen på din lokala dator.
  3. Connect to your existing hosting account using File Transfer Protocol (FTP). For more information see
  4. Hämta en kopia av dina Wordpress-webbplatsfiler, inklusive de tre huvudsakliga Wordpress-mapparna: wp-admin, wp-content och wp-includes. Du måste hämta alla rotfiler. Dessa har oftast wp- i namnet.

2. Konfigurera ditt nya värdkonto

För att importera och ladda upp din Wordpress-blogg till våra servrar måste du gå till den nya värdservern och databasen.

Konfigurera ditt nya värdtjänstkonto

1. Installera Wordpress på ditt värdtjänstkonto, om det inte finns där redan. För mer information, se Install WordPress on a Web or Classic Hosting Account.
  2. Skriv ner namn/användarnamn och lösenord för MySQL. Du behöver dessa uppgifter senare.
  3. Skriv ner värden för din MySQL-databas. För mer information, se Visa databasdetaljer med delade värdtjänstkonton.
  4. Öppna den tidigare sparade mapp som innehåller filerna för din Wordpress-webbplats på din lokala dator.
  5. Leta reda på filen wp-config.php i rotkatalogen på mappen Wordpress och öppna den med en textredigerare som Notepad.
  6. Leta upp följande kodsträng:
    /** The name of the database for WordPress */
    define('DB_NAME', 'CoolExample');
    /** MySQL database username */
    define('DB_USER', 'CoolUsername');
    /** MySQL database password */
    define('DB_PASSWORD', 'CoolPassword');
    /** MySQL hostname */
    define('DB_HOST', 'CoolHostname');
  7. Ersätt databasnamnet, visas här som CoolExample, med det databasnamn/användarnamn som du skapade under föregående steg. Se till att du behåller de enkla citattecknen runt namnet du skriver.
  8. Ersätt databasnamnet/användarnamnet, visas här som CoolUsername, med det databasnamn/användarnamn som du skapade under föregående steg. Se till att du behåller de enkla citattecknen runt namnet du skriver.
  9. Ersätt databaslösenordet, visas här som CoolPassword, med det lösenord som du skapade under föregående steg. Se till att du behåller de enkla citattecknen runt namnet du skriver.
  10. Ersätt databasens värdnamn, visas här som CoolHostname, med det värdnamn som du skapade under föregående steg. Se till att du behåller de enkla citattecknen runt namnet du skriver.
  11. Spara denna fil på datorn som wp-config.php.
  12. Ladda upp en kopia av dina webbplatsfiler till rotkatalogen på Wordpress-webbplatsen. För mer information, se FTP: Överföra filer.

OBS! Du laddar upp de webbplatsfiler som du sparat på datorn tidigare från din andra värd. Ladda inte upp mappen som innehåller din webbplats. Se till att du bara laddar upp alla filer inuti mappen.

3. Återställa din databas

För att slutföra migreringen måste du importera databasen från ditt gamla värdtjänstkonto till ditt nya konto. För mer information, se Importera SQL-filer till MySQL-databaser.

Saker att tänka på

Innan din webbplats kan visas live på internet måste du uppdatera din DNS, som placerar din nuvarande blogg offline. Se Ändra namnservrar för mina domäner för mer information.

Ibland måste du uppdatera felaktiga länkar när du flyttar din Wordpress-webbplats till en ny server. Om du hittar felaktiga bilder och hyperlänkar på webbplatsen när den är tillbaka på nätet kanske du behöver rensa bort föråldrade länksökvägar från din webbplats. För mer information, se Lösa problem med unika webbadresser i WordPress.

Förutom att flytta din webbplats manuellt kan du prova att använda ett plugin-program som utformats speciellt för överföring av Wordpress-webbplatser. Här är ett par plugin-program som vårt supportteam använder när de hjälper kunderna att migrera sina webbplatser:
Duplicator
Backup and Move Plugin

Andra resurser

Du kan hitta mer hjälp på webbplatsen för WordPress där det finns resurser för dessa frågor:

OBS: av välvilja gentemot våra kunder ger vi information om hur man använder vissa produkter från tredje part, men vi stödjer inte, och göra inga direkta rekommendationer om tredjepartsprodukter. Vi bär heller inte ansvaret för funktionen och kvaliteten på dessa produkter.