Varför visas inte min webbplats på rätt sätt?

Om du inte kan se din webbplats efter att du har laddat upp innehåll följer här några tips.

Kontrollera din uppladdningskatalog

Du måste ladda upp dina filer till rätt katalog för att ditt webbplatsinnehåll ska visas. Beroende på vilken FTP-klient du använder kan du få frågan om en ”hemkatalog” eller ”startkatalog”. Vår värdtjänst behöver inte den här informationen och du kan lämna fältet tomt. Om din klient kräver ett värde anger du ett snedstreck (dvs, /) för Linux-konton eller ett snedstreck följt av ditt värdtjänstnamn (dvs, /) för Windows-konton.

OBS! När du publicerar eller redigerar med FrontPage placerar programmet automatiskt mapparna på rätt plats.

Kontrollera filnamnet för din startsida

När du anger domännamnet i en webbläsare ska den förvalda startsidan visas. Den här sidan måste ha ett namn som vår värdtjänstserver klarar av att hantera. Beroende på vilken kontotyp du har kan rangordningen för förvalda filer variera något. Läs följande artiklar om du vill få mer information om detta ämne:

Uppdatera din webbläsare

Webbläsare kan spara webbsidor i cache-minnet. Tryck på CTRL + F5 för Internet Explorer eller CTRL + R för Firefox för att rensa cache-minnet och uppdatera sidan.

Se till att din DNS pekar korrekt

Om du har registrerat din domän via oss så uppdaterades dina DNS-uppgifter när du konfigurerade ditt värdtjänstkonto. Om du har registrerat din domännamn någon annanstans så måste du bekräfta att du använder rätt namnservrar. Vilka namnservrar du använder är beroende av konfigurationen av värdtjänstkontot. Se Ange namnservrar för dina domäner om du vill få information om vilka namnservrar du bör använda för ditt konto.

Lös problem med bilder

Om dina bilder inte visas måste du se till att katalogen där bilderna ligger och den bildsökväg som du använder i koden är exakt samma. Dessutom är Linux-konton skiftlägeskänsliga. Exempelvis: Om namnet på din bild är MinBild.jpg och sökvägen i din kod är minbild.jpg kan inte servern hitta bilden.

Åtgärda brutna länkar till webbplatsen

Om du har skapat din webbplats lokalt måste koden anpassas efter det miljöbyte som uppstår när du laddar upp webbplatsinnehållet. Webbsidors URL:er, bildsökvägar och databasnamn kan alla vara miljökänsliga.

Vi rekommenderar att du använder relativa URL:er när du refererar till webbsidor. Relativa URL:er identifierar en webbsida i relation till eller i kontexten för den aktuella sidan. Eftersom de inte refererar till domännamnet så behöver man inte ändra URL:erna när man byter miljö.