Vilken fil visas när någon bläddrar till mitt domännamn?

När en besökare skriver ditt domännamn i sin webbläsare dirigeras de automatiskt till standardfilen för webbplatsen. Du skriver t.ex. yahoo.com för att gå till Yahoo!. Även om index.html-sidan inte visas i webbläsaren, så är det faktiskt den du ser. Försök själv, skriv yahoo.com/index.html i en webbläsare.

Du har kanske gissat att filen index.html är en standardfil? Om det är den enda standardfilen i rotkatalogen visas den automatiskt när någon går till ditt domännamn.

Om du har fler än en standardfil i en katalog fastställer serven vilken som har företräde och visar sedan den filen. Det är viktigt att förstå i vilken ordning filerna hanteras för att du ska kunna säkerställa att rätt sida visas på din webbplats.

1. index.html.var
  2. index.htm
  3. index.html
  4. index.shtml
  5. index.xhtml
  6. index.wml
  7. index.perl
  8. index.pl
  9. index.plx
  10. index.ppl
  11. index.cgi
  12. index.js
  13. index.jp
  14. index.php4
  15. index.php3
  16. index.php
  17. index.phtml
  18. default.htm
  19. default.html
  20. home.htm
  21. index.php5
  22. Standard.html
  23. Standard.htm
  24. home.html

OBS! CPanels värdtjänstfilstruktur är skiftlägeskänslig eftersom den använder Linux.