Vilken fil visas när någon bläddrar till mitt domännamn?

När en besökare skriver ditt domännamn i sin webbläsare dirigeras de automatiskt till standardfilen för webbplatsen. Du skriver t.ex. yahoo.com för att gå till Yahoo!. Även om index.html-sidan inte visas i webbläsaren, så är det faktiskt den du ser. Försök själv, skriv yahoo.com/index.html i en webbläsare.

Du har kanske gissat att filen index.html är en standardfil? Om det är den enda standardfilen i rotkatalogen visas den automatiskt när någon går till ditt domännamn.

Om du har fler än en standardfil i en katalog fastställer serven vilken som har företräde och visar sedan den filen. Det är viktigt att förstå i vilken ordning filerna hanteras för att du ska kunna säkerställa att rätt sida visas på din webbplats.

1. Index.html
  2. Index.htm
  3. Index.cfm
  4. Index.shtml
  5. Index.shtm
  6. Index.stm
  7. Index.php
  8. Index.php3
  9. Index.asp
  10. Index.aspx
  11. Standard.htm
  12. Standard.asp
  13. Default.aspx

Du kan även ändra standardfilen för ditt värdtjänstkonto (mer info).

OBS! Vissa filer i Plesk, som Index.cfm , fungerar inte eftersom vi inte har stöd för den underliggande tekniken för att stödja filen.