Hantera DNS

Du kan ändra vilken tjänst din domän använder för sin webbplats och e-post genom att hantera dess DNS-poster (kallas även för zonfilsposter). Hur du kommer åt dina DNS-poster beror på var din domän har registrerats. Använd tabellen nedan för att hitta det scenario som passar in på din situation och följ anvisningarna.

Om din domän Följ dessa anvisningar ...
Är registrerad på GoDaddy och använder GoDaddys namnservrar Se tabellen Arbeta med DNS-poster nedan
Hanterad av GoDaddy men inte registrerad på GoDaddy Hantera din DNS via kontrollpanelen för värdtjänster
Använda extern DNS Hantera offsite DNS

Arbeta med DNS-poster

Klicka på länken för typen av post du vill lägga till, ändra eller ta bort:

Om domänen är registrerad hos ett annat företag klickar du på länken nedan för den DNS-post du vill lägga till, ändra eller ta bort och följ anvisningarna för domäner registrerade hos ett annat företag i respektive artikel.

Typ av post Vad den är till för Lägg till, Ändra eller Ta bort
A-post Ansluter en IP-adress till ett värdnamn Lägg till; Ändra; Ta bort
CNAME-post Tillåter fler än ett DNS-namn för en värd Lägg till; Ändra; Ta bort
MX-post Ser till att e-post levereras till rätt plats Lägg till; Ändra; Ta bort
NS-post Innehåller uppgifterna för namnservern Lägg till; Ändra; Ta bort
TXT-post Tillhandahåller information om en värd eller mer teknisk info till servrar Lägg till; Ändra; Ta bort
SRV-post Hittar datorer som hanterar specifika tjänster Lägg till; Ändra; Ta bort
AAAA-post Tillhandahåller IP-adresser som inte passar ett standard A-postformat Lägg till; Ändra; Ta bort
SPF-post Används för att förhindra skräppost Lägg till; Ändra; Ta bort

Det kan ta upp till 48 timmar innan alla DNS-ändringar som du gör återspeglas på internet.