Ring oss
Telefonnummer och tider
Hjälpcenter

Utforska våra hjälpresurser online

Domäner Hjälp

Lägga till en SPF-post

En SPF-post (Sender Policy Framework) är en typ av TXT-post i din DNS-zonfil. SPF-poster hjälper till att identifiera vilka e-postservrar som har tillstånd att skicka e-post för din domän. Att lägga till en SPF-post kan bidra till att upptäcka och förhindra e-postförfalskning.

1. Logga in på GoDaddy-domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
    välj domän
  3. Välj Hantera DNS för att få åtkomst till zonfilen.
  4. Välj Lägg till för att lägga till en ny post.
    välj lägg till ny post
  5. Välj TXT från menyalternativen Typ. Tänk på att SPF-poster är en typ av TXT-post.
  6. Ange uppgifterna för din SPF-post:
    • Namn: Värdnamnet för posten. Skriv @ för att fästa SPF-posten på din rotdomän eller ange ett prefix som mail.
    • Värde: Den SPF-regel som ska tillämpas. Ange till exempel v=spf1 mx -all för att ange att e-post tillåts från din e-postserver och inga andra. SPF-poster måste bestå av färre än 512 tecken och endast UTF-8-tecken stöds.
    • TTL: Hur länge servern ska cacha information. Standardinställningen är 1 timme.
  7. Välj Lägg till post för att spara din nya SPF-post.

De flesta DNS-uppdateringarna träder i kraft inom en timme, men det kan ta upp till 48 timmar innan de uppdateras globalt.