Vidarebefordra min GoDaddy-domän

Vidarebefordra din domän som är registrerad hos GoDaddy för att skicka besökare till en annan sida när de besöker din domän. Vidarebefordring är användbart när du redan har skapat en webbplats någon annanstans, eller om du vill koppla din domän till ett konto på sociala medier.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
    välj domän
  3. Välj Hantera DNS under Ytterligare inställningar.
  4. Gå till Vidarebefordran och välj Lägg till domän bredvid Domän eller Underdomän. Om du väljer en underdomän anger du en underdomän (högst 63 tecken) i fältet Underdomän.
  5. Välj http:// eller https:// från den nedrullningsbara menyn för den destinations-URL som din domän kommer att vidarebefordra till.

Obs! Det här fältet är endast avsett för målwebbadressen. Den domän som vidarebefordras kommer inte att vara SSL-aktiverad eller vidarebefordras över https, eftersom den funktionen inte stöds för närvarande. Du kanske kan konfigurera https-aktiverad vidarebefordran via din värdtjänstplattform.

6. Ange adressen för vidarebefordran i fältet Destinations-URL. Det är hit vi skickar besökare när de skriver in din domän i webbläsarens adressfält.
    • Det första och sista tecknet måste vara en siffra eller en bokstav
    • Punkter (.) får användas
    • Högst 1 000 tecken
    • Flera punkter i rad (…) får inte användas
    • Understreck (_) får inte användas
  7. Välj Typ av vidarebefordran, antingen Permanent (301) eller Tillfällig (302).
  8. (Valfritt) Välj Vidarebefordran med maskering och ange dina maskeringsuppgifter.
    • Titel: En kort fras (högst 80 tecken) som visas på webbläsarfliken och i sökresultaten.
    • Beskrivning: En kort beskrivning (högst 150 tecken) av din webbplats att visa i sökmotorresultaten.
    • Nyckelord: En lista över nyckelord (högst 500 tecken) som beskriver din webbplats innehåll och syfte.
  9. Välj Spara. Vi uppdaterar automatiskt din domän till en uppsättning namnservrar för GoDaddy om de inte är med oss.

De flesta DNS-uppdateringarna träder i kraft inom en timme, men det kan ta upp till 48 timmar innan de uppdateras globalt.

Relaterat steg

• Om du vill att www-versionen av ditt domännamn också ska vidarebefordras ska du se till att ditt www CNAME pekar till @.

Mer information

• När en vidarebefordran läggs till kommer en mall att tillämpas på din DNS och låsa din @ A-post. Om du behöver ändra denna A-post måste du först ta bort vidarebefordran.
  • Det är inte alla webbplatser som kan maskeras och det kan leda till fel eller en tom vit skärm. Växla till Endast vidarebefordran eller kontakta värden om att tillåta maskering om din maskerade domän inte fungerar som avsett.
  • Se till att din domän är aktiv och inte upphör att gälla genom att aktivera automatisk förnyelse.