Lägga till en TXT-post

Lägg till en TXT-post för att bekräfta att du äger en domän, slutför SSL-verifiering och skapa avsändarpolicyer för e-post, såsom SPF-poster och DMARC-policyer. En TXT-post (står för textpost) är en DNS-informationspost som används för att koppla en text sträng till en värd eller annat namn.

1. Logga in på GoDaddy-domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj din domän för att komma till sidan Domäninställningar.
    välj domän
  3. Välj Hantera DNS för att få åtkomst till zonfilen.
  4. Välj Lägg till för att lägga till en ny post.
    välj lägg till ny post
  5. Välj TXT från menyalternativen Typ.
  6. Ange uppgifterna för din TXT-post:
    • Namn: Värdnamnet för posten. Skriv @ för att fästa TXT-posten på din rotdomän eller ange ett prefix som mail.
    • Värde: Textsträngen för TXT-posten. Det här brukar tillhandahållas av din SSL-, värdtjänst- eller e-postleverantör. TXT-poster har högsta tillåtna teckenantal 1024 och det är bara UTF-8-tecken som stöds.
    • TTL: Hur länge servern ska cacha information. Standardinställningen är 1 timme.
  7. Välj Lägg till post för att spara din nya TXT-post.

De flesta DNS-uppdateringarna träder i kraft inom en timme, men det kan ta upp till 48 timmar innan de uppdateras globalt.