Felsök temafel i WordPress

WordPress-temafel kan leda till felmeddelanden eller tomma vita sidor, vilket ofta kallas vit skärm. Du kan använda stegen nedan för att diagnostisera potentiella WordPress-temafel.

Förbered din WordPress-webbplats för felsökning:

1. Du bör alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du utför någon felsökning.
  2. Inaktivera alla insticksprogram , särskilt alla cachning-insticksprogram .
  3. Om din webbplats använder wp_cache måste du inaktivera WP_CACHE .

Leta efter ett temarelaterat fel

1. Aktivera felsökningsläge för WordPress .
  2. Gå till din webbplats och kontrollera om det finns ett PHP-fel .
  3. Om det finns ett PHP-fel, kontrollera om temakatalogen finns i filsökvägen. Nedan följer ett exempel:
    Fatal error: Call to undefined function functionName () in /home/wp-content/themes/twentyeleven/functions.php on line 1
  4. Om filsökvägen innehåller teman bekräftar detta att problemet är med temat och du kan gå vidare och åtgärda felet .
  5. Om felet inte syns på din webbplats måste du avslöja felet:
  6. Om detaljerade fel eller loggar visar ett PHP-fel kan du börja fixa det .

Bestäm om felet endast uppstår med det aktuella temat

1. Anslut till din värdtjänst med FTP för att ladda upp filer .
  2. Navigera till katalogen som innehåller din WordPress-webbplats.
  3. Öppna sedan katalogen wp-content / themes.
  4. Notera det senaste standardtemat som har installerats.

OBS! Standard WordPress-teman är namngivna efter det år de släpptes. Till exempel heter standardtemat som kom ut 2017 twentyseventeen .

5. Uppdatera din WordPress-webbplats så att den använder ett standardtema i databasen .
  6. Kolla din webbplats. Om problemet inte längre kvarstår har du bestämt att problemet har ditt icke-standardtema.

Nästa steg

Mer information: