Aktivera och inaktivera insticksprogram i WordPress

WordPress erbjuder ett stort antal insticksprogram för att lägga till funktionalitet på din webbplats. Bland programmen finns allt från antispamfilter till verktyg som hjälper dig skapa ett småskaligt socialt nätverk.

Aktivera ett insticksprogram

1. Logga in på WordPress.
  2. Klicka på Insticksprogram.
  3. Klicka på Lägg till nytt.
  4. Sök efter önskat insticksprogram och klicka på Installera nu.
  5. Klicka på Aktivera insticksprogram.

Hur insticksprogrammet hanteras och används beror på utvecklaren. Visa alla installerade insticksprogram genom att klicka på Insticksprogram på menyn.

Vissa WordPress-insticksprogram kan göra att din webbplats blir långsammare. Du kan göra en felsökning för hastighetsproblem genom att inaktivera dina insticksprogram och testa prestandan hos webbplatsen på nytt. Mer information finns i Felsökning av problem med WordPress.

Inaktivera WordPress-insticksprogram

1. Logga in på WordPress.
  2. Klicka på Insticksprogram.
  3. Markera alla insticksprogram du vill inaktivera, gå till menyn Massåtgärder, markera Inaktivera och klicka på Verkställ.