Importera MySQL-databaser via SSH

Servrar utan en kontrollpanel (som cPanel eller Plesk) har inte phpMyAdmin installerat. För att hantera databaser utan en kontrollpanel måste du använda SSH-kommandoraden för att importera .SQL-säkerhetskopieringsfiler.

1. Öppna .SQL-filen i en textredigerare för att se till att den är formaterad för att använda rätt databas. Det ska finnas ett kommando för att använda databasen överst och det ska referera till den databas som tar emot importerade data. Om det här kommandot inte ingår kan du lägga till eller använda det när du loggar in på MySQL.
  2. Logga in på SSH som rotanvändare. Om du inte vet hur du gör det, seAnslut till min server med SSH (Secure Shell)
  3. För att logga in på MySQL skriver mysql -u användarnamn -p, där användarnamn är din databas användarnamn.
  4. När du ser Ange lösenord: anger du ditt lösenord för den MySQL-användaren.
  5. Om du inte inkluderade kommandot use database i .SQL-filen väljer du importens måldatabas. Gör detta genom att skriva use database_name; och tryck sedan på Enter .
  6. Skriv SOURCE /path/to/sql/file.sql och tryck sedan på Enter .
  7. Övervaka den pågående importloggen för att kontrollera om det finns fel.
  8. Bekräfta att data har importerats korrekt genom att skriva show tabeller; och tryck sedan på Enter .
  9. Typ välj * från tabell ; och tryck sedan på Enter . Dina importerade MySQL-databastabeller visas.