Åtgärda temafel i WordPress

När du har felsökt din webbplats för att fastställa felet kan du försöka fixa ditt tema och återställa din webbplats till ett fungerande läge.

Förstå ett WordPress-relaterat PHP-fel

Om din föregående felsökning visade på ett PHP-fel , använd följande tabell för att förstå felet.

Feltyp Definition och nästa steg
E_ERROR Detta är ett allvarligt fel som orsakar att skript avslutas. Dessa orsakas vanligtvis av att anropa ett icke-befintligt objekt som en klass eller funktion. Detta kan ofta inträffa i versionskompatibilitet. Nästa steg ska vara att uppdatera din WordPress-version, dina teman och insticksprogram.
E_VARNING En driftvarning orsakar inte skriptavslutning. Det här är potentiella problem som uppstår men som inte stoppar bearbetningen av PHP. Dessa kan ofta inkludera varningar om avfall, vilket indikerar att din kod kanske använder en föråldrad version av PHP och måste uppdateras. En varning i dina PHP-loggar behöver inte nödvändigtvis vara relaterad till det problem du upplever.
E_PARSE Detta är ett kompileringsfel. Det är vanligtvis ett tecken på ett PHP-syntaxfel, t.ex. saknat semikolon;, parentes (), eller öppnings- eller stängningsfält {} , eller ett antal andra syntaxfel. Du bör granska filen och raden som anges i felmeddelandet och leta efter eventuella syntaxfel.
E_NOTICE Det här är vanligtvis PHP-fel som inte orsakar att skript avslutas. De indikerar att det kan finnas ett problem, men det kan vara en del av den normala körningen av skriptet. En vanlig orsak är att använda en odefinierad PHP-variabel. Ett meddelande i dina PHP-loggar behöver inte nödvändigtvis vara relaterat till det problem du upplever.

Uppdatera dina WordPress-komponenter

När din WordPress-version, tema eller insticksprogram uppdateras kan de utveckla en konflikt med andra komponenter som inte har uppdaterats. Om du uppdaterar de andra komponenterna kan din webbplats återställas. Se följande för att uppdatera en del av din webbplats:

Vit skärm utan PHP-fel

Om du har en vit dödsskärm och din felsökning inte visade något PHP-fel, kontrollera följande:

1. Se till att katalogen med wp-content / themes finns.
  2. Kontrollera att behörigheterna är korrekta för katalogerna för wp-content och teman.
  3. Bekräfta att katalogen för ditt aktiva tema också har rätt behörigheter.
  4. Se till att katalogen för ditt aktiva tema innehåller filer.
  5. Kontrollera om det finns ett standardtema som också finns i katalogen wp-content / themes. WordPress laddar automatiskt standardtemat om det aktiva temat inte finns.
  6. Bekräfta att index.php- filen i rotkatalogen inte saknas eller är tom.
  7. Bekräfta att temas index.php- fil inte saknas eller är tom.