Felsökning av problem med WordPress

WordPress är en av de vanligaste webbplatsapplikationerna. Även om det är extremt populärt finns det några vanliga problem som du kan åtgärda på bara några minuter.

OBS! Den här artikeln innehåller källmaterial från wordpress.org om vanliga fel och deras lösningar. Det finns länkar direkt till relevant dokumentation på webbplatsen som en referens för all teknisk information som behövs när den är tillgänglig.

Klicka för att välja avsnitt
Min WordPress-webbplats är långsam Min blogg visas som en tom sida
PHP-fel Fel vid upprättande av en databasanslutning
Tidsgränsen för anslutningen gick ut 404 Fel hittades inte

Innan du börjar

Inbyggt i WordPress är en praktisk funktion för felsökning av fel som kallas WP_DEBUG . Funktionen WP_DEBUG kan ge ytterligare information när vanliga felsökningssteg inte löser problemet.

Du kan aktivera WP_DEBUG och WP_DEBUG_LOG i filen wp-config.php. Innehållet i filen debug.log kan hjälpa dig och din webbplatsadministratör att begränsa problemet till ett specifikt insticksprogram, tema eller konfigurationsalternativ som kan orsaka problemet.

För hjälp, se:

Min WordPress-webbplats är långsam

Varje gång en besökare går till din WordPress-blogg behandlar servern PHP-skript och upprättar en databasanslutning, vilket innebär att den gör mycket arbete. Ju mer komplex och upptagen din webbplats är, desto långsammare blir processen.

(Tillbaka till början)

Min blogg visas som en tom sida

Generiska 500 ISE (internt serverfel), vanliga PHP-fel och databasanslutningssträngproblem kan uppstå som en tom vit skärm och kallas vanligtvis i WordPress-communityn för White Screen of Death (WSOD).

(Tillbaka till början)

PHP-fel

Det finns flera PHP-fel som har sina egna individuella symptom. Följande är de vanligaste PHP-felen i WordPress:

• Varning: Kan inte ändra rubrikinformation - rubriker har redan skickats
  • Ring till odefinierad funktion
  • Tillåten minnesstorlek uttömd
  • Maximal körningstid har överskridits

Här är några saker du kan prova:

(Tillbaka till början)

Fel vid upprättande av en databasanslutning

Om du installerade WordPress manuellt i ditt värdkonto och får ett felmeddelande när du upprättar ett databasanslutningsmeddelande när du försöker ansluta till WordPress måste du ändra filen wp-config.php så att den fungerar med våra databasservrar.

(Tillbaka till början)

Tidsgränsen för anslutningen gick ut

Felet med tidsgränsen för anslutningen visas när din webbplats försöker göra mer än din server kan hantera. Det är särskilt vanligt på delade värdtjänster där din minnesgräns är begränsad.

Här är några saker du kan prova:

(Tillbaka till början)

404 Fel hittades inte

Ibland efter en migrering eller en domännamnsändring kan din WordPress-webbplats få 404 Not Found- fel för länkar på din webbplats. Det kan också vara ett problem med ett fel som inte hittades.

(Tillbaka till början)