Lägg till eller ta bort ett anställds användarkonto

När ditt företag växer kan du få nya medarbetare i ditt team eller anställda som inte längre är med dig. Här är några tips för att lägga till e-postanvändare eller ta bort dem efter behov.

Nya medarbetare

Hur spännande — någon går med i ditt team! Låt oss konfigurera deras e-postadress så att de är redo att börja arbeta.

1. Skapa först ett användarkonto för den nya medarbetaren. Du har möjlighet att ange ett lösenord eller skapa kontot med ett tillfälligt lösenord.
  2. Ge medarbetaren sin nya e-postadress och sitt lösenord så att de kan logga in. Här är inloggningssidorna för Office online eller Outlook på webben . Om deras konto har konfigurerats med ett tillfälligt lösenord följer du stegen för att återställa lösenordet .
  3. För att hålla kontakten kan medarbetaren konfigurera e-post på sina enheter .
  4. Om din nya användare använder Business Professional eller Premium Security kan de installera Office-appar . De kan också logga in på OneDrive och SharePoint .

Tidigare anställda

När en anställd lämnar ditt företag är det viktigt att ta bort sitt användarkonto så att de inte kan komma åt din säkra information.

1. För att förhindra att medarbetaren kommer åt sitt e-postkonto, återställ lösenordet och logga ut från alla enheter .
  2. Skapa en säkerhetskopia (.pst eller .ost) för att spara medarbetarens e-postdata.
  3. Ta bort användarkontot . Om du inte behöver komma åt medarbetarens e-post kan du bara ta bort kontot utan att skapa en säkerhetskopia.
  4. Återskapa e-postadressen som en delad brevlåda så att alla meddelanden som skickas till den tidigare medarbetaren tas emot av dina föredragna användare. Om du har sparat e-postdata kan du även importera säkerhetskopian (.pst eller .ost). till den delade brevlådan.

Mer information

• För att komma åt den delade brevlådan, stäng och starta om Outlook. Du bör se brevlådan i dina mappar. Om du inte gör det följer du dessa steg för att komma åt en delad brevlåda .