Skapa en delad brevlåda

Med delade brevlådor kan en grupp personer läsa och skicka meddelanden från en vanlig e-postadress. Om en kund till exempel skickar e-post till info@coolexample.com kan de anställda som har tillgång till den brevlådan ta emot och svara på meddelandet.

Du kan titta på ett kort videoklipp av den här uppgiften längre ner på sidan.

Obligatoriskt: Du behöver administratörsbehörighet för att skapa en delad brevlåda. Mer information finns i administratörsroller från Microsoft.
  1. Logga in på Exchange-administratörscentret . Använd din Microsoft 365-e-postadress och ditt lösenord (ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy fungerar inte här).
  2. Gå till mottagare och välj sedan delad .
  3. VäljPlus Nytt .
  4. I det nya fönstret anger du följande:
    • Visningsnamn : Namnet på din delade brevlåda. Detta är vad mottagarna ser när de får e-post från den här adressen.
    • E-postadress : Namnet på e-postadressen före @, t.ex. kontakt för allmänna förfrågningar eller försäljning för ditt säljteam. Välj din domän från listan efter @.
  5. Under Användare väljer duPlus Lägg till .
  6. Ange önskade användare för att ge dem behörighet till den delade brevlådan och välj OK .
  7. Välj Spara . Det kan ta ungefär 15 minuter innan den delade brevlådan är tillgänglig för alla användare.
  8. (Valfritt) Om du vill anpassa dina behörigheter väljer duPenn Redigera > delegering av brevlåda .Plus Lägg till ellerMinus Ta bort användare för valt tillstånd och klicka sedan på Spara .

Visa mig