Lägg till e-postkonton för användare

När ditt företag växer kan dina medarbetare behöva sina egna Microsoft 365-e-postadresser. Lägg till en användare och konfigurera en ny e-postadress.

Obligatoriskt: Innan du kan köpa nya konton måste du konfigurera befintliga konton som användare i kontrollpanelen för e-post och Office. För att behålla dina befintliga konton och köpa nya går du till GoDaddys webbplats. Om du nyligen tog bort en användare kan du behöva vänta upp till en dag innan du kan använda krediten.
  1. Logga in på E-post och Office-kontrollpanelen (använd ditt GoDaddy-användarnamn och -lösenord).
  2. Välj Lägg till användare.
  3. Beroende på antalet och typen av konton som du har ser du olika alternativ:
    • Om du har flera tillgängliga kontotyper: välj typ av Microsoft 365-konto som du vill konfigurera och sedan Kom igång.
    • Om du har en tillgänglig kontotyp: Hoppa över det här steget och fortsätt till steg 4.
    • Om du inte har några tillgängliga användare: Köp ett nytt Microsoft 365-paket.
  4. Välj den domän du vill använda och sedan Fortsätt.
  5. På sidan Skapa nytt e-postkonto ser du antingen sidan Skapa en e-postadress eller Skapa flera e-postadresser beroende på antalet tillgängliga konton. Välj lämplig flik baserat på vad som visas i din kontrollpanel för e-post och Office och utför följande steg:

Ange följande uppgifter för e-postanvändaren:

FältVad ska man göra
    AnvändarnamnAnge ett namn före symbolen @.
    FörnamnAnge användarens förnamn.
    EfternamnAnge användarens efternamn.
    KontotypVälj typ av Microsoft 365-konto som du vill använda för den här användaren.
    Dela kontakter och filer medVälj andra domäner som du vill dela e-postkontakter, kalendrar och filer med. Eller välj Dela inte. Detta alternativ visas endast när du skapar en ny användare på en annan domän än dina andra användare och du vill länka domänerna.
    AdministratörsbehörighetFör att göra användaren till administratör väljer du Ja. Användaren får åtkomst till funktioner som att skapa e-postalias och redigera delade kontakter. Om detta är domänens första användare väljs Ja som standard.
    LösenordetAnge ett lösenord (eller använd ett tillfälligt lösenord) för det här kontot.
    Skicka kontoinformation tillAnge upp till 5 e-postadresser som du vill ska få användarkontomeddelanden.
    Obs! Om du vill återställa en användare som du nyligen tagit bort måste du använda sidan Skapa en e-postadress.

Ange följande för varje e-postanvändare du konfigurerar. Alla konton skapas med ett tillfälligt lösenord.

FältVad ska man göra
    AdminMarkera kryssrutan för att göra användaren till administratör. Användaren får åtkomst till funktioner som att skapa e-postalias och redigera delade kontakter.
    AnvändarnamnAnge ett namn före symbolen @.
    FörnamnAnge användarens förnamn.
    EfternamnAnge användarens efternamn.
    KontotypVälj typ av Microsoft 365-konto som du vill använda för varje användare.
    Skicka kontoinformation tillAnge e-postadressen som du vill att användarens inloggningsuppgifter och meddelanden ska skickas till. Skicka all kontoinformation till den angivna e-postadressen genom att markera kryssrutan.
  6. Välj Skapa eller Skapa konto(n). När ett konto har konfigurerats och är redo att användas meddelar vi dig via den angivna e-postadressen.