Lägg till e-postkonton för användare

Om du har köpt Office 365 för flera användare kan du konfigurera de övriga e-postadresserna i ditt konto.

1. Logga in i kontohanteraren.
  2. Klicka på Office 365 E-post och produktivitet och klicka sedan på Hantera bredvid den plan du vill använda.
  3. Klicka på Lägg till användare.
  4. Om du har konton både med och utan e-post, klicka på Kom igång under Du har fått e-post ....

OBS! Om endast en typ av Office 365-konto är tillgängligt visas inte detta steg.

5. Om du vill ställa in ett nytt e-postkonto väljer du det domännamn du vill använda och klickar på Fortsätt.
  6. OBS! Om endast en domän är tillgänglig visas inte detta steg.

7. På sidan Skapa nytt e-postkonto fyller du i följande fält:
    Fält Vad ska man göra
    Användarnamn Ange ett användarnamn. Domännamnet är redan angivet.
    Förnamn och efternamn Ange ditt för- och efternamn.
    Kontotyp Välj den typ av Office 365-konto som du vill använda. Detta alternativ visas endast när flera kontotyper är tillgängliga.
    Dela kontakter och filer med Välj andra domän som du vill dela e-postkontakter, kalendrar och filer med, eller välj Dela inte. Detta alternativ visas endast när andra domän är tillgängliga.
    Administratörsbehörigheter Välj Ja om du vill att detta konto ska ha administratörsbehörighet. Bästa praxis är att ställa in ditt första e-postkonto som Administratör så att du kan hantera kontot.
    Lösenord Välj Skapa med tillfälligt lösenord för att skicka ett tillfälligt lösenord till en ny användare. Användare har 21 dagar på sig att logga in på sitt Office 365-konto och ändra lösenordet.
    Alternativ e-post för aviseringar Ange den e-postadress som den nya användaren vill att aviseringar ska skickas till.
  8. Klicka på Skapa.

Du får ett meddelande om att det nya användarkontot ställs in. När det är klart får användaren ett meddelande till sin alternativa e-postadress. Därifrån kan de klicka på länken för att gå till sin e-post och installera det nya Office-programmet.