Förhindra skräppost från WordPress-kommentarer

Att aktivera kommentarer på din WordPress-webbplats är bra för att interagera med dina användare och kunder, samt skapa en gemenskap. Men det kan göra din webbplats till ett mål för SPAM om inte korrekta förebyggande åtgärder vidtas. I vissa fall kan SPAM med kommentarer bara vara irriterande för dina användare. I extrema fall kan det påverka webbplatsens prestanda eller till och med sökmotorrankningen. Du har två alternativ för att minska eller ta bort skräppost:

• Ring vårt supportnummer så kan en av våra experter göra det åt dig mot en avgift.
  • Gör det själv enligt anvisningarna i tabellerna nedan.

Premiumsupport för WordPress

Våra supportexperter kan utföra följande tjänster åt dig mot en avgift:

• Installera ett insticksprogram för förebyggande av skräppost
  • Lägg till en CAPTCHA.
  • Ändra inställningar för diskussioner.
    • Lägga till efterfrågade objekt i svartlista för kommentarer.
    • Inaktivera kommentarer för hela webbplatsen.
    • Inaktivera trackbacks för hela webbplatsen.
    • Inaktivera kommentarer för gamla inlägg.
    • Begränsa antalet länkar i kommentarer.
  • Ta bort alla kommentarer, antingen aktiva eller väntande
  • Inaktivera kommentarer eller trackbacks på enskilda sidor (upp till 5)
  • Inaktivera begäran om externa kommentarer

Att göra det själv

Använd tabellen nedan för att hitta det scenario som är tillämpligt och följ anvisningarna för att hjälpa till att förhindra skräppost själv.

Ändra diskussionsinställningar

För att göra det själv, se Svårighetsgrad
Ändra inställningar för godkännande av kommentarer i WordPress Bas
Ändra antalet länkar som är tillåtna i en WordPress-kommentar Bas
Ändra vilka kommentarer som kräver moderering i WordPress Bas
Ändra vem som kan kommentera i WordPress Bas
Inaktivera kommentarer på gamla inlägg i WordPress Bas
Inaktivera kommentarer i WordPress Bas
Inaktivera trackbacks och pingbacks i WordPress Bas
Konfigurera en svartlista för kommentarer i WordPress Bas

Minska SPAM för ett enda inlägg eller sida

För att göra det själv, se Svårighetsgrad
Inaktivera kommentarer för ett enda WordPress-inlägg Bas
Inaktivera WordPress-trackbacks och pingbacks för ett enda inlägg Bas

Installera insticksprogram för skräppostskydd

För att göra det själv, se Svårighetsgrad
Installera ett insticksprogram för spam-förebyggande skräppost i WordPress Bas
Installera ett CAPTCHA-insticksprogram i WordPress Bas

Ta bort kommentarer

För att göra det själv, se Svårighetsgrad
Ta bort WordPress-kommentarer Bas
Ta bort WordPress-kommentarer i databasen Medel

Inaktivera förfrågningar om kommentarer utifrån.

För att göra det själv, se Svårighetsgrad
Inaktivera externa WordPress-förfrågningar Medel