Aktivera sekundär DNS med GoDaddy-namnservrar som sekundära namnservrar

Med sekundär DNS kan du automatiskt säkerhetskopiera din domäns zonfil till en andra uppsättning namnservrar. Om den första uppsättningen namnservrar går ner skickas begäran automatiskt till säkerhetskopiorna, som har en zonfil identisk med de primära namnservrarna. Du måste ha Premium-DNS på din domän för att kunna använda sekundär DNS. Du kan inte använda DNSSEC och Sekundär DNS på samma domännamn.

För att använda GoDaddy-namnservrar som sekundära namnservrar måste du se till att dina egna namnservrar är inställda som primära namnservrar. Du måste aktivera din primära namnserveruppsättning för att tillåta AXFR-förfrågningar från IP-områden 50.63.22.0-50.63.22.255 och 208.109.132.0-208.109.132.255. För bästa resultat ställer du in ditt primära meddelande för att skicka NOTIFY-meddelanden till 97.74.112.1 och / eller 97.74.112.2.

OBS! Om du ställer in GoDaddy-namnservrar som sekundära blir din zonfil skrivskyddad. Alla DNS-ändringar måste göras i den primära namnserveruppsättningen.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj ditt domännamn från listan för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Under Avancerade funktioner väljer du Sekundär DNS .
  5. Under Aktiverad väljer du .
  6. Välj Sekundär på rullgardinsmenyn Konfigurera zon som.
  7. Välj LÄGG TILL under Ange primärer och ange sedan uppgifterna för varje avsnitt:
    • Starta IP-adress : Ange början på IPV4-IP-adressintervallet för dina primära namnservrar.
    • Avsluta IP-adress : Ange slutet på IPV4-IP-adressintervallet för dina primära namnservrar.
    • TSIG-typ : Välj den algoritm (hash-funktion) som ska användas för att autentisera dina transaktioner. Om du inte vill använda TSIG väljer du Ingen .
    • TSIG-namn : Ange ett unikt namn för TSIG-nyckeln.
    • TSIG-värde : Ange ett värde för TSIG-nyckeln. Det här värdet är ett lösenord som båda namnserveruppsättningarna delar och använder för att autentisera förfrågningar.
  8. Välj LÄGG TILL under Tillåt meddelande från: och ange sedan uppgifterna för varje avsnitt:
    • Starta IP-adress : Ange början på IPV4-IP-adressintervallet för dina primära namnservrar.
    • Avsluta IP-adress : Ange slutet på IPV4-IP-adressintervallet för dina primära namnservrar.
  9. Välj Uppdatera och sedan Tillämpa för att spara dina ändringar.

Det kan ta 24–48 timmar för alla DNS-ändringar att uppdateras fullständigt i globala nätverk.