Vad är sekundär DNS?

Med sekundär DNS kan du automatiskt säkerhetskopiera din domäns zonfil till en andra uppsättning namnservrar. Om den första uppsättningen namnservrar går ner skickas begäran automatiskt till säkerhetskopiorna, som har en zonfil identisk med huvudnamnservrarna. Du måste ha Premium-DNS på din domän för att kunna använda sekundär DNS. Du kan inte använda DNSSEC och Sekundär DNS på samma domännamn.

OBS! Att använda sekundär DNS kräver djupgående förståelse för hur du konfigurerar och använder dina egna namnservrar.

När du aktiverar sekundär DNS väljer du GoDaddy-namnservrar som huvudnamn (primär) eller slav (sekundär) namnservrar. DNS-uppdateringar beror på hur du konfigurerar sekundär DNS.

• GoDaddy-namnservrar som huvuduppsättning: Alla DNS-uppdateringar görs åt dig och slavarna (din namnserveruppsättning) hämtar dem.
  • GoDaddy-namnservrar som slavuppsättning: Dina egna huvudnamnservrar utför DNS-uppdateringarna och du måste konfigurera dem för att skicka meddelanden till våra slavnamnservrar för att hämta ändringarna.

För att använda sekundär DNS måste du använda DNS-serverprogramvara för att konfigurera din egen namnserveruppsättning. Vi är kompatibla med den här programvaran:

• BIND v9.1.0 eller senare
  • NSD
  • Windows Server 2008 och senare
  • Kör DNS

Du kan konfigurera sekundär DNS med eller utan transaktionsignaturer (TSIG), vilket säkrar kommunikationen mellan namnserveruppsättningarna. Din egen namnserveruppsättning måste stödja NOTIFY-förfrågningar (zonändringsmeddelanden) och AXFR (överföring av fullständig zon). Använd följande överföringsserverinformation under konfigurationen:

• xfr03.domaincontrol.com (97.74.112.1)
  • xfr04.domaincontrol.com (97.74.112.2)