Aktivera sekundär DNS med GoDaddy-namnservrar som primära namnservrar

Med sekundär DNS kan du automatiskt säkerhetskopiera din domäns zonfil till en andra uppsättning namnservrar. Om den första uppsättningen namnservrar går ner skickas begäran automatiskt till säkerhetskopiorna, som har en zonfil identisk med de primära namnservrarna. Du måste ha Premium-DNS på din domän för att kunna använda sekundär DNS. Du kan inte använda DNSSEC och Sekundär DNS på samma domännamn.

För att använda GoDaddy-namnservrar som primära namnservrar måste du se till att dina egna namnservrar är inställda som sekundära namnservrar. Du måste konfigurera dina egna namnservrar som sekundära och ange att göra AXFR-frågor från 97.74.112.1 och / eller 97.74.112.2.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj ditt domännamn från listan för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Under Avancerade funktioner väljer du Sekundär DNS .
  5. Under Aktiverad väljer du .
  6. Välj Primär på rullgardinsmenyn Konfigurera zon som.
  7. Välj Add (Lägg till) nedanför Designate secondaries (Ange sekundära) .
  8. Ange uppgifterna för varje avsnitt:
    • Starta IP-adress : Ange början av IPV4-IP-adressintervallet för dina sekundära namnservrar.
    • Slut IP-adress : Ange slutet på IPV4-IP-adressintervallet för dina sekundära namnservrar.
    • TSIG-typ : Välj den algoritm (hash-funktion) som ska användas för att autentisera dina transaktioner. Om du inte vill använda TSIG väljer du Ingen .
    • TSIG-namn : Ange ett unikt namn för TSIG-nyckeln.
    • TSIG-värde : Ange ett värde för TSIG-nyckeln. Det här värdet är ett lösenord som båda namnserveruppsättningarna delar och använder för att autentisera förfrågningar.
  9. Välj Uppdatera och sedan Tillämpa för att spara dina ändringar.

Det kan ta 24–48 timmar för alla DNS-ändringar att uppdateras fullständigt i globala nätverk.

Relaterat steg

• Du bör testa dina sekundära DNS-servrar för att se till att de överför zonen från oss framgångsrikt och att de svarar auktoritativt för din DNS-zonpost när du frågas direkt.