Uppdatera WordPress-databasanslutningssträngen

Om din WordPress-webbplats inte kan synkroniseras med din databas och visar följande felmeddelande: "Fel vid anslutning till databasen" måste du uppdatera anslutningssträngarna på din WordPress-webbplats.

1. Du bör alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du utför någon felsökning.
  2. Hitta din databasinformation. ( cPanel / Plesk / Webbhotell / Hanterade WordPress-bloggar ).
  3. Redigera wp-config.php för din webbplats. ( cPanel / Plesk / Webbhotell / Hanterade WordPress-bloggar / VPS )
  4. I filen wp-config.php letar du upp det avsnitt som ser ut så här:
    / ** Namnet på databasen för WordPress * / define ('DB_NAME', ' yourdatabasename '); / ** MySQL-databas-användarnamn * / define ('DB_USER', ' yourusername '); / ** MySQL-databaslösenord * / define ('DB_PASSWORD', ' yourpassword '); / ** MySQL-värdnamn * / define ('DB_HOST', ' yourhostname '); $ table_prefix = ' yourtableprefix ';
  5. Bekräfta att informationen i den här filen stämmer med den databasinformation som du hittade tidigare.
    • Ersätt ditt databasnamn med ditt MySQL-databasnamn
    • Ersätt ditt användarnamn med ditt MySQL-användarnamn
    • Ersätt yourpassword med MySQL lösenord
    • Ersätt yourhostname med ditt MySQL-värdnamn
    • Ersätt yourtableprefix med ditt Table Prefix
  6. Om någon av uppgifterna i filen wp-config.php inte stämmer överens med din databasinformation, uppdaterar du filen med rätt information.
  7. Spara den uppdaterade filen.
  8. Kontrollera att din webbplats är tillbaka online.