Konfigurera DNS för din cPanel-domän

cPanel (både delad och på servrar) gör det möjligt att lagra en webbplats och e-post till dina domännamn. För att upprätta anslutningen mellan domännamnet och ditt cPanel-konto behöver du ändra domännamnets DNS (Vad är DNS?).

• För kunder med delade värdtjänstkonton och domäner i samma konto som värdtjänsten, konfigureras dessa automatiskt.
  • Alla andra behöver konfigurera denna DNS när ditt domännamn registreras. Om det sker via oss kan du använda vår DNS-hanterare (mer info).

Det kan ta upp till 48 timmar för DNS-ändringar att verkställas på Internet.

Obligatoriska poster

Posttyp Värd Pekar mot
A (värd) @ Ditt kontos IP-adress (Delad värdtjänst/Server)
A (värd) mail Ditt kontos IP-adress (Delad värdtjänst/Server)
CNAME www @
MX (Mail Exchanger) @ mail.[ditt domännamn], exempelvis mail.exempel.com

OBSERVERA: Använd MX Priority 0

Du måste ta bort alla andra eventuella MX (Mail Exchanger)-poster i DNS-zonfilen för att din e-post ska fungera. MX-posten som anges ovan ska vara den enda MX-posten.

Om du har konfigurerat din cPanel-plats på en underdomän (t.ex. cpanel.exempel.com), ersätt varje instans av "@" med din underdomän och använd domännamnet inklusive underdomänen i MX-posten.

Valfria poster

Du behöver inte lägga till alla dessa poster i din zonfil för att lägga till alla dessa poster i din zonfil, men om du gör det kommer vissa funktioner att fungera, t.ex. Autodiscover genom Outlook.

Posttyp Värd Pekar mot/värde
A (värd) admin Ditt kontos IP-adress (Delad värdtjänst/Server)
CNAME autoconfig @
CNAME autoconfig.admin @
CNAME autodiscover @
CNAME autodiscover.admin @
CNAME cpanel @
CNAME ftp @
CNAME webdisk @
CNAME webdisk.admin @
CNAME webmail @
CNAME whm @
CNAME www.admin @
TXT @ v=spf1 a mx ptr include:secureserver.net -all

OBS! Denna post gäller endast delade cPanel värdtjänstkonton.
TXT admin v=spf1 a mx ptr include:secureserver.net -all

OBS! Denna post gäller endast delade cPanel värdtjänstkonton.

Använd enbart de TXT-poster som anges ovan om domänen använder cPanel-epost. Om du har dessa TXT-poster och du använder en annan e-postleverantör tillsammans med din domän kan det uppstå problem när du försöker skicka e-post.

Posttyp Service Protokoll Namn Prioritet Vikt Port Mål
SRV _autodiscover _tcp @ 0 0 443 cpanelemaildiscovery.cpanel.net
SRV _autodiscover _tcp admin 0 0 443 cpanelemaildiscovery.cpanel.net

Du kan även avlägsna följande DNS-poster:

CNAME-poster
e-post
imap
pop
smtp