Exportera min domäns zonfilposter

Du kan exportera din domäns zonfilposter för att användas med en tredje part eller för att arkivera. Om du till exempel vill att en tredje part ska hantera din DNS kan du exportera zonfilsposterna från oss och sedan importera dem till tredjepartssystemet. När du arkiverar dina DNS-poster får du en säkerhetskopia av dem om du gör ett misstag när du redigerar din DNS.

De exporterade uppgifterna följer filformatet BIND-zon och RFC 1035. Du måste redigera de exporterade data manuellt innan en BIND DNS-server kan använda den direkt. Ändringarna varierar beroende på kraven på servern som du laddar upp den exporterade filen till.

Du verkar inte vara inloggad. Om du loggar in ovan (under Textikon) så slipper du utföra ett par steg i processen.

1. Gå till sidan DNS-hantering.
  2. På sidan DNS-hantering under Avancerade funktioner klickar du på antingen Exportera zonfil (Unix) eller Exportera zonfil (Windows) :
  3. Exportera zonfil

4. Systemet genererar en textfil som innehåller zonfilsposterna för ditt domännamn. Spara filen på din dator.