Installera ett insticksprogram i WordPress

Använd insticksprogram för att lägga till olika funktioner på din WordPress-webbplats. Det finns tusentals gratis insticksprogram i WordPress-arkivet som du kan installera direkt från webbplatsens instrumentpanel.

Obs: Om du vill använda en plugin som inte finns med i Wordpress arkivet, installera det genom att ladda upp zip-filen.

1. Logga in på WordPress.
  2. I menyn till vänster väljer du Insticksprogram > Lägg till nytt .
  3. I fältet Sök insticksprogram anger du namnet på det insticksprogram du vill installera. Om du inte vet namnet på insticksprogrammet kan du ange ett relevant nyckelord. Om du till exempel vill hitta ett säkerhetsinsticksprogram anger du ”Säkerhet” och bläddrar sedan bland resultaten för att hitta det som passar dina behov.
  4. När du har hittat rätt plugin väljer Installera nu.
  5. Valfritt: Om du vill att insticksprogrammet ska vara aktivt efter installationen väljer du Aktivera . Om inte, kan du alltid aktivera det senare.