Hitta och ersätt för WordPress med SSH

För erfarna användare kan det vara effektivare att använda SSH när de hanterar WordPress och utföra uppgifter som sökning och ersättning i databasen.

Varning: Gör en säkerhetskopia av din databas innan du gör några ändringar. (CPanel / Webbhotell / VPS)
  1. Anslut till din server eller delade värdtjänstkonto med SSH.
  2. Exportera din WordPress-databas.
  3. Öppna dumpfilen med vim-textredigeraren med följande kommando:

vim filnamn.sql

Uppdatera kommandot med följande information:

• filnamn .sql är namnet på dumpfilen du precis skapade

OBS! Om din nuvarande arbetskatalog skiljer sig från din arbetskatalog när dumpfilen skapades måste du inkludera sökvägen till filen i kommandot. Till exempel:

vim / home / user / public_html / filnamn .sql

4. Ange kommandoläge genom att skriva kolon (:) karaktär.

5. När du är i kommandoläge kör du en sökning och ersätter den med följande kommando:

%s / OldDomain / NewDomain / g

Uppdatera kommandot med följande information:

• OldDomain är din gamla domän eller data
    • NewDomain om din nya domän eller data
  6. Tryck på Enter för att köra kommandot, vilket utför en sökning och ersätter den gamla domänen / data med den nya domänen / data.

7. Tryck på Esc för att lämna infoga / lägg till-läge.
  8. Skriv följande kommando för att gå till kommandoläge, spara filen och avsluta

: wq
  9. Importera din uppdaterade databas med SSH .