Importera MySQL-databas med SSH

En Secure Shell (SSH) -anslutning kan användas istället för phpMyAdmin för att importera en SQL-säkerhetskopia till din databas. Det är en avancerad metod som kan vara till hjälp vid import av stora SQL-filer och kan vara nödvändig när du använder självhanterade VPS eller dedikerade servrar eftersom de inte har phpMyAdmin installerat.

Obligatoriskt: Du behöver följande för att slutföra dessa steg:
OBS! Om du använder WordPress kan du hitta databasinformation i filen wp-config.php.
  1. Ladda upp SQL-säkerhetskopian till servern med hjälp av FTP eller Filhanterare .
  2. Anslut till din server eller ditt delade värdtjänstkonto med SSH .
  3. Använd kommandot ls för att lista filer och mappar och cd och ../ för att bläddra igenom kataloger tills du befinner dig i den katalog till vilken du laddade upp säkerhetskopian.
  4. Anslut till MySQL med följande kommando:
    mysql -h värdnamn -P port -u användarnamn -p databas < backup.sql OBS
    ! Om du använder localhost för din värd bör du
    sluta använda den
    –h hostnameoch om du har en standardport (3306) kan du sluta använda den–P port del av kommandot.
    • I kommandot ovan ska du ersätta:
      • värdnamn med ditt värdnamn.
      • port med ditt MySQL-portnummer. Såvida det inte anges annorlunda i ditt värdkonto är din port 3306.
      • användarnamn med ditt användarnamn för denna databas.
      • databas med namnet på den databas som du vill exportera.
      • backup.sql med namnet på din säkerhetskopia.
  5. Välj Enter på tangentbordet.
  6. När prompten Ange lösenord: visas anger du ditt lösenord för databasanvändaren.
    OBS! Lösenordet kommer inte att synas av säkerhetsskäl, du ser inget när du skriver eller klistrar in.
  7. Välj Enter på tangentbordet.

SQL-säkerhetskopian importeras nu till din databas.