Hämtningsbar e-post stöds inte av Microsoft 365

Catch-all-e-postmeddelanden används för att leverera e-post när adressen inte stavades korrekt eller mottagaren inte finns. Detta kan resultera i att även oönskad e-post, inklusive skräppost, levereras. För att förhindra risken för nätfiskeattacker och andra säkerhetshot tillåter Microsoft 365 inte catch-all-e-post.

Om du använde catch-all med Workspace Email fungerar de inte längre efter att du flyttat till Microsoft 365. Microsoft 365 innehåller emellertid flera funktioner som du kan använda istället för när du har gått över från Workspace Email. Välj vilken funktion som passar dig bäst.

Om du vet vilka e-postadresser som går till din aktuella catch-all, använd något av följande:

• Alias : Skapa en adress som skickar all e-post till en annan inkorg som du väljer. Om din adress till exempel är jane@coolexample.com och du ställer in aliaset sales@coolexample.com går all e-post som skickas till antingen jane @ eller sales @ automatiskt till jane@coolexample.com . Så här skapar du ett alias .
  • Distributionsgrupp : Kommunicera med en grupp människor, t.ex. en avdelning eller ett team som arbetar med ett projekt. Istället för att behöva inkludera varje enskild mottagare kan du skicka e-post till distributionsgruppen och varje medlem får det. Så här skapar du en distributionsgrupp .
  • Delad brevlåda : Låt en grupp personer läsa och skicka meddelanden från en vanlig e-postadress. Du kan till exempel ställa in den delade brevlådan frågor@kulexempel.com så att anställda som har tillgång kan ta emot och svara på meddelandena. Så här skapar du en delad brevlåda .

Om du inte vet vilka e-postadresser som går till din aktuella catch-all, följ dessa steg:

1. Logga in på Exchange-administratörscentret . Använd din Microsoft 365-e-postadress och ditt lösenord (ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy fungerar inte här).
  2. Gå till mottagare och välj sedan delad .
  3. VäljPlus Nytt .
  4. I det nya fönstret anger du följande:
    • Visningsnamn : Namnet på din delade brevlåda. Detta är vad mottagarna ser när de får e-post från den här adressen.
    • E-postadress : Namnet på e-postadressen före @, t.ex. kontakt för allmänna förfrågningar eller försäljning för ditt säljteam. Välj din domän från listan efter @.
    Visningsnamn Kontakta oss och E-postadress kontakt @
  5. Under Användare väljer duPlus Lägg till .
  6. Ange önskade användare för att ge dem behörighet till den delade brevlådan och välj OK .
  7. Välj Spara . Det kan ta ungefär 15 minuter innan den delade brevlådan är tillgänglig för alla användare.
  8. Välj grupper längst upp på sidan.
  9. Välj nedåtpilen bredvid Ny Microsoft 365-grupp och välj sedan Dynamisk distributionslista . Ett nytt fönster öppnas.
    Dynamisk distributionslista
  10. Ange allusrar under Visa namn och Alias .
    Visa alluseringar och Alias
  11. Under Ägare väljer du Bläddra , väljer en användare och väljer OK . Användaren kan nu hantera den här gruppen.
  12. Under Medlemmar (du kan behöva rulla ner för att se detta) väljer du Alla mottagartyper .
    Alla mottagartyper
  13. Välj Spara . Du får bekräftelsen när den har sparats.
  14. Gå till mailflödet och välj sedan accepterade domäner .
  15. Välj den domän du använde för att skapa den delade brevlådan och välj sedan Redigera (eller dubbelklicka på domännamnet).
    Internt relä
  16. I det nya fönstret väljer du Internt relä och Spara .
    Internt relä
  17. Välj regler längst upp på sidan.
  18. VäljPlus Ny > Skapa en ny regel . Ett nytt fönster öppnas.
    Skapa en ny regel
  19. Ange ett namn för den här regeln för Namn.
  20. Välj Fler alternativ .
    Fler alternativ
  21. Välj följande:
    • Tillämpa denna regel om : Välj Avsändare > är extern / intern > Utanför organisationen > OK .
    • Gör följande : Välj Omdirigera meddelandet till > dessa mottagare > din delade brevlåda > OK .
    • Utom om : Välj Lägg till undantag > Mottagaren > är medlem i denna grupp > allusers (din dynamiska distributionslista från steg 10) > OK .
    Namn Catch-All Alternativ, Tillämpa denna regel om avsändaren befinner sig utanför organisationen. Gör följande omdirigera meddelandet till Kontakta oss, utom om mottagaren är medlem i alla användare
  22. Välj Spara . Nu skickas all e-post utanför din organisation till den här brevlådan om mottagaren inte är medlem i distributionslistan för allusers. Du kan komma tillbaka när som helst och ändra dessa inställningar.