Hämtningsbar e-post stöds inte av Microsoft 365

Ett catch-all-e-postmeddelande används för att leverera e-post när adressen inte stavas korrekt eller mottagaren inte finns. Detta kan leda till att även oönskad e-post, inklusive skräppost, levereras. För att förhindra risken för nätfiskeattacker och andra säkerhetshot tillåter Microsoft 365 inte catch-all-e-post.

Om du använde catch-all med Workspace Email fungerar det inte längre efter att du har flyttat till Microsoft 365. Emellertid innehåller Microsoft 365 flera funktioner som du kan använda efter flytten. Välj vilken funktion som passar dig bäst.

Vi rekommenderar starkt att du använder något av följande istället för catch-all-e-post:

• Alias : Skapa en adress som skickar all e-post till en annan inkorg som du väljer. Om din adress till exempel är jane@coolexample.com och du ställer in aliaset sales@coolexample.com går all e-post som skickas till antingen jane @ eller sales @ automatiskt till jane@coolexample.com . Så här skapar du ett alias .
  • Distributionsgrupp : Kommunicera med en grupp människor, t.ex. en avdelning eller ett team som arbetar med ett projekt. Istället för att inkludera varje enskild mottagare kan du skicka e-post till distributionsgruppen och varje medlem får det. Så här skapar du en distributionsgrupp .
  • Delad brevlåda : Låt en grupp personer läsa och skicka meddelanden från en vanlig e-postadress. Du kan till exempel ställa in den delade brevlådan frågor@kulexempel.se så att anställda som har tillgång kan ta emot och svara på dess meddelanden. Så här skapar du en delad brevlåda .

Om ditt företag behöver catch-all-e-post kan du skapa en liknande upplevelse där e-post som skickas till något av ditt kontos domäner går till en enda brevlåda. Kom ihåg att Microsoft inte har stöd för att använda catch-all-e-post, och vi rekommenderar att du använder något av alternativen ovan istället.

Obligatoriskt: Du behöver administratörsbehörighet för att följa dessa steg. Mer information finns i administratörsroller från Microsoft.
De här stegen gäller för det nya Exchange-administratörscentret. Om du har problem med att slutföra dem växlar du till Pröva det nya Exchange-administratörscentret längst upp till höger.

Steg 1: Ändra domänens status

Du ändrar först domänens status så att den accepterar meddelanden till mottagare som inte redan finns i din organisation (som inte är giltiga användare).

1. Logga in på Exchange-administratörscentret . Använd din Microsoft 365-e-postadress och ditt lösenord (ditt användarnamn och lösenord för GoDaddy fungerar inte här).
  2. Välj E-postflöde > Accepterade domäner .
  3. Välj din domän och välj sedanpenna penna att redigera.
  4. Till höger väljer du Internt relä och väljer sedan Spara .
  5. Obligatoriskt: Om du har flera domäner i din Microsoft-e-postplan listas de här. Du måste ändra varje domän du vill arbeta med catch-all-e-postmeddelandet till Internal Relay.

Steg 2: Skapa en delad brevlåda

Skapa sedan en delad brevlåda för att kontrollera e-post som fångats av catch-all.

1. Välj Mottagare > Delad .
  2. Väljplus-ikonen plus-ikonen.
  3. Ange följande:
    • Visningsnamn : Detta är vad mottagarna ser när de får e-post från den här adressen.
    • E-postadress : Ge e-postadressen catchall före @, och välj sedan din domän från listan.
  4. Välj Spara . Det kan ta cirka 15 minuter innan den delade brevlådan blir tillgänglig.

Steg 3: Skapa en dynamisk distributionsgrupp

Skapa sedan en grupp giltiga användare så att deras e-post fortfarande skickas till dem och inte går till catch-all.

1. Välj Mottagare > Grupper .
  2. Väljnedåtpil nedåtpilen och välj sedan Dynamisk fördelning .
  3. Ange eller välj följande:
    • Visningsnamn : Ange Alla användare.
    • Alias : Ange allusers (detta används som e-postadress, t.ex. allusers@coolexample.com).
    • Ägare : Välj alla användare.
    • Medlemmar : Alla mottagartyper.
  4. Välj Spara.

Steg 4: Skapa en regel för att fånga e-post

Nästa steg är att skapa en regel så att e-post som skickas till en ej tilldelad e-postadress går till catchall @ shared mailbox.

1. Välj E-postflöde > Regler .
    Menyn Flödesmeny öppnas med alternativet Regler
  2. VäljPlus Ny > Skapa en ny regel . Ett nytt fönster öppnas.
    Plus-menyn är öppen för att visa alternativet skapa regel
  3. Ange Catch-All som Namn.
  4. Längst ner i fönstret väljer du Fler alternativ .
    Fler alternativ
  5. Välj följande:
    • Tillämpa denna regel om : Välj Avsändare > Utanför organisationen > OK .
    • Gör följande : Välj Omdirigera meddelandet till > dessa mottagare > din delade brevlåda > OK .
    • Utom om : Välj Lägg till undantag > Mottagaren > är medlem i denna grupp > allusers (din dynamiska distributionslista) > OK .
    • Namn Catch-All Alternativ, Tillämpa denna regel om avsändaren finns utanför organisationen. Gör följande omdirigera meddelandet till Kontakta oss, utom om mottagaren är medlem i alla användare
  6. Välj Spara . Nu skickas all e-post utanför din organisation till den här brevlådan om mottagaren inte är medlem i distributionslistan för allusers. Du kan komma tillbaka när som helst och ändra dessa inställningar.

Steg 5: Välj hur du vill komma åt catch-all

Slutligen använd ett av dessa alternativ för att välja hur du vill se catch-all-e-postmeddelandet. Välj en flik för att se instruktionerna:

Följ dessa steg för att leverera e-post till en viss användare. Det här liknar mest med Workspace Email eftersom du inte behöver kontrollera den delade brevlådan separat.

1. Välj Mottagare och sedan Brevlådor .
  2. Välj den nyligen skapade delade brevlådan för catchall @.
  3. I fönstret som öppnas till höger väljer du Hantera inställningar för e-postflöde .
  4. Välj Redigera bredvid vidarebefordran av e-post.
  5. Aktivera reglaget för Vidarebefordra alla e-postmeddelanden som skickas till den här brevlådan .
  6. För Vidarebefordringsadress börjar du skriva den e-postadress du vill få alla catch-all-meddelanden. När den e-postadress du vill använda visas i listrutan väljer du den.

OBS! Den e-postadress du vidarebefordrar till måste vara på samma domän som catchall.

7. Välj Spara.

Den angivna e-postadressen kommer nu att ta emot alla e-postmeddelanden som fångas av catch-all

Om du vill se catch-all-e-postmeddelandet separat från en vanlig inkorg ger du användarna behörighet att komma åt det som en delad brevlåda.

1. Välj Mottagare > Brevlådor .
    Menyn Mottagare öppnas med alternativet Brevlådor
  2. Välj din catchall @ delade brevlåda i listan.
  3. Under Brevlåda-behörigheter väljer du Hantera e-postdelegering .
    Hantera delegering av brevlåda
  4. Välj Redigera bredvid Läs och hantera .
  5. Välj Lägg till behörigheter .
  6. Markera kryssrutan bredvid de användare som du vill ge åtkomst till den delade brevlådan.
  7. Välj Spara.

De angivna användarna kan nu komma åt catch-all som en delad brevlåda .