Acceptera onlinebetalning

Gå online | Lär känna Websites + Marketing
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier | Acceptera onlinebetalning

När du driver ett onlineföretag kan du ha kunder som bor nästan var som helst. Men du behöver också ett sätt för dem att betala dig online som är säkert och säkert.

Med Websites + Marketing Premium-planen får du betalt för onlinebokningar och med Commerce and Commerce Plus-planerna får du betalt för varor i din butik. Du kan dock fortfarande få betalt även om du inte har någon av dessa planer. ( Jämför planer och priser .)

Du kan acceptera onlinebetalningar med GoDaddy Payments (inklusive Apple Pay och Google Pay) eller välja mellan andra tillgängliga betalningsbehandlare. GoDaddy Payments-kunder har också möjlighet att köpa POS-enheter eller bearbeta Tryck för att betala -betalningar med GoDaddy-mobilappen på iPhone eller Android, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för personliga transaktioner.

Mål för det här avsnittet:

• Lägg till en PayPal-betalningsknapp (alla planer).
  • Lägg till ett presentkortalternativ (alla planer).
  • Lägg till betalning för onlinebokningar och evenemang (Premiumplan).
  • Lägg till betalning för onlinebutiksprodukter (Commerce and Commerce Plus-planer).

Uppskattad tidsåtgång: 15–20 minuter

Lägg till en PayPal-knapp

Med PayPal-knapparna kan du sälja en enda produkt eller göra det möjligt för kunder att donera till en sak du väljer. Du kan lägga till upp till 15 PayPal-knappar på din webbplats .

OBS! Om du inte redan har ett PayPal-konto använder du en separat flik eller ett separat fönster för att skapa ett PayPal-konto .

Knappen PayPal på din webbplats fungerar antingen med ett PayPal-konto för privatpersoner eller företag. (Om du har onlinebokningar eller en onlinebutik behöver du ett PayPal-konto för företag.)

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. Välj Redigera webbplats eller Redigera sajt för att öppna Hemsideprogram.
  4. Gå dit du vill ha PayPal-knappen och lägg till ett avsnitt .
  5. Sök efter PayPal-knapp .
  6. Välj vilken layout du vill ha och välj Lägg till .
  7. Välj PayPal-inställningar och skriv eller klistra in din PayPal-e-postadress.
  8. Anpassa knapptext, titel, beskrivning, bild etc.

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar är synliga för alla andra.

Lägg till ett presentkortalternativ

Ett annat sätt att få betalt online är att låta folk köpa ett presentkort av dig med Square.

OBS! Du behöver ett Square-konto . I en separat flik eller ett separat fönster kan du skapa eller öppna ditt Square-konto och hitta och kopiera webbadressen till ditt presentkort.
  1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. Välj Redigera webbplats eller Redigera sajt för att öppna Hemsideprogram.
  4. Lägg till ett avsnitt .
  5. Sök efter Presentkort och välj Lägg till .
  6. Välj Inställningar för presentkort och klistra in länken till Square-presentkortets URL.
  7. Anpassa knapptext, titel, beskrivning etc. och välj till och med om du vill visa anslutna sociala mediekonton.

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar görs live för alla andra.

Lägg till betalning för online-möten och evenemang

Om du har ett onlineevenemang eller erbjuder konsult- eller videosamtal är det viktigt att få onlinebetalningar.

OBS! Du behöver minst Premium-planen för att konfigurera onlinebokningsbetalningar .
  1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. Från kontrollpanelen går du till Inställningar
    • Om du redan använder Webbplatsverktyg använder du rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet och väljer Kontrollpanel .
  4. Välj Bokningar och sedan Betalningar .
    • Om alternativet Betalningar inte visas väljer du Översikt .
    • När du öppnar översikten över onlinebutiker finns länken Betalningar tillgänglig i listrutan Bokningar.
  5. Följ anvisningarna för att ansluta BETALNINGAR , PayPal eller Square.

Nu behöver du bara lägga till några tjänster (möten eller evenemang) och ett online-mötesavsnitt .

Vi har även tips för hur du bokar online-möten , och du kan använda videokonferenser istället för möten direkt från webben.

Lägg till betalning för onlinebutiksprodukter

Om du har en onlinebutik behöver du antingen Commerce eller Commerce Plus för att acceptera onlinebutiksbetalningar.

Se hur Emily och Darlene går igenom stegen i den här videon nedan.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Bläddra till Websites + Marketing och välj Hantera bredvid webbplatsen.
    • Om du använder Webbplatsverktyget använder du rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet och väljer Instrumentpanel .
  3. Från kontrollpanelen väljer du Butik och sedan Betalningsmetoder .
  4. Följ anvisningarna för att ansluta till BETALNINGAR , PayPal, Square eller Stripe.

Vad händer nu?

Och där är det. Ditt frö till en webbplats har nu spirat!

Du har kommit långt. Du har konfigurerat din visuella varumärkesidentitet och anpassat din startsida (och resten av dina sidor) med text, bilder och video. Din sökmotoroptimering är konfigurerad så att du kan hitta den online och har anslutit till sociala medier och sätt att få betalt online.

Härifrån fortsätter du att anpassa ditt innehåll. Dela vad du gör på sociala medier och din blogg. Välj en inläggsrytm (en gång i månaden, en gång i veckan) och var konsekvent. Kanske till och med skapa en e-postlista.

Du kan göra det här! Om du behöver en hjälpande hand är vi här för dig.

Framför allt, lita på dig själv. Vi litar på dig.

Gå online | Lär känna Websites + Marketing
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier | Acceptera onlinebetalning