Webbplatsverktyg Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Anpassa min startsida

Gå online | Lär känna Website Builder
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning

Din startsida är det första stället flest besökare landar. Är det klart vem du är och vad du erbjuder? Är det lätt att hitta ditt företagsnamn och kontaktinformation? Har du ett tydligt nästa steg eller uppmaning som dina kunder kan ta?

Mål för det här avsnittet:

• Ange företagsnamn och kontaktinformation.
  • Få tydlighet om vem du är, vad du gör och vad du ska göra vidare.
  • Lägg till valfria avsnitt.

Uppskattad tidsåtgång: 15–30 minuter

Företagsnamn och kontaktinformation

Låt oss först kontrollera din kontaktinformation. På det sättet är allt redan fyllt i när vi lägger till kontaktavsnitt eller kartavsnitt.

Om du ändrar din webbplatsprofil, lektion 3 från kursen Lägga till avancerad funktionalitet i Webbplatsverktyg , kommer du igenom stegen.

Öppna din webbplats från Mina produkter och välj sedan Redigera webbplats för att öppna webbplatsredigeraren.

Låt oss gå till Inställningar och sedan välja Basinformation .

Skärmdump av inställningsområdet.

Granska ditt webbplatsnamn , företagskategori , e-post , adress och telefonnummer . Om du har gjort några ändringar väljer du Klar .

Senare när du gör din webbplats lätt att hitta och ansluta sociala medier, se till att ditt företagsnamn, adress och telefonnummer exakt matcha. Sökmotorer föredrar företag med konsekvent kontaktinformation och visar dem högre i sökresultaten.

Få tydlighet om vem du är, vad du gör och vad du ska göra vidare

Din startsida behöver tre grundläggande saker: vem du är, vad du gör och hur du kontaktar dig (eller vad du ska göra nästa steg).

Lektion 3 i Skapa din egen webbplats -instruktionsbok går igenom dessa detaljer.

Välj Webbplats.

Skärmdump av var du hittar webbplatsområdet.

Välj rubriken på din startsida. Du vill att vem du är, vad du gör och hur du kontaktar dig (eller vad du ska göra nästa gång) ska ingå i det första avsnittet på din webbplats. Skriv alltid enligt kundens synpunkt. Om du behöver en uppdatering inkluderar vår instruktionskurs om grunderna i marknadsföring att skapa en kundperson .

Uppdatera först din rubrikbild (eller rubrikvideo på vissa teman) så att den representerar ditt företag. Om du är en rörmokare i Seattle, visa rör som fixeras, skiftnycklar, eller kran eller avlopp. Att visa en vacker bild av rymdnålen hjälper oss inte att veta vem du är och vad du gör.

Välj Omslagsmedia och sedan Ändra bild . Ladda upp din egen bild eller använd en av våra royaltyfria stockbilder. När du har redigerat din bild, video och alt-text väljer du Klar .

Låt oss sedan uppdatera texten. Rubriken ska innehålla elementen på en effektiv webbplats för småföretag . Använd ditt löfte eller din lösning som rubrik och lägg sedan till ditt underlöfte eller några meningar om ditt företag i avsnittet .

Slutligen använd ett starkt verb på åtgärdsknappen som berättar för folk hur de ska kontakta dig (eller vad de ska göra). Rikta sedan åtgärdsknappslänken till en viss plats på din webbplats eller till en annan webbadress (t.ex. en sida på sociala medier).

Valfria avsnitt

I rubrikavsnittet kan du lägga till en reklambanderoll högst upp på din webbplats. Om du inte har nyheter eller ett tema med din kontaktinformation kan du använda banderollen för att lägga till din telefon eller adress.

Lektion 16 i Skapa din egen webbplats How-To-kurs ger dig ett exempel på en startsida från topp till botten, med exempel på avsnitt som du kan lägga till.

Två andra saker du kan lägga till är webbplatsmeddelanden och en popup-ruta. Välj Webbplats igen så visas två alternativ för webbplatstillägg längst ner i listan över avsnitt: Meddelanden och popup-fönster . Om du lägger till webbplatsmeddelanden kan andra skicka ett e-postmeddelande till dem. Du kan lägga till en popup-ruta om du har ett viktigt meddelande och behöver fånga människors uppmärksamhet.

På din startsida finns några andra avsnitt som redan har lagts till som en del av din mall, eller så kan du lägga till dina egna avsnitt . Senare kan du lägga till sidor och flytta startsidor till de nya sidorna .

Du kan till exempel ha ett kontaktformulär eller kontakta oss. Eller så kan du ha ett fotogalleri som visar upp ditt företag eller dina kunder. Redigera dessa avsnitt, flytta dem eller ta bort dem. Se till att varje avsnitt på din sida stöder vem du är, vad du gör och vad du ska göra nästa steg.

Sammanfattning

Din startsida är klar och det är klart vem du är, vad du gör och hur du ska kontakta dig (eller vad du ska göra nästa steg). Låt oss sedan anpassa resten av innehållet - både text och bilder.

Gå online | Lär känna Website Builder
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning