Webbplatsverktyg Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Konfigurera mitt visuella varumärke

Gå online | Lär känna Hemsidor + Marknadsföring
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning

Varumärke är det som hjälper människor att identifiera dig. Det anger stämningen och tonen för din webbplats och ditt företag. Genom att göra din logotyp, färger och teckensnitt konsekvent sammanhänger din närvaro på nätet oavsett var folk hittar dina produkter eller tjänster. Har du inte valt ut en logotyp, färger eller teckensnitt än? Inga problem. Fatta ett snabbt beslut nu och du kan alltid ändra dig senare.

Mål för det här avsnittet:

• Lägg till din logotyp.
  • Välj ett tema.
  • Ställ in färg och teckensnitt.

Uppskattad tidsåtgång: 15–20 minuter

Öppna webbplatsverktyget

Allt vi gör i det här avsnittet finns i din webbplatsverktyg.

Från din GoDaddy produktsida , bläddra till Website Builder och välj Hantera bredvid din webbplats.

Från din kontrollpanel väljer du Redigera webbplats . Eller välj Webbplats från menyn och välj sedan Redigera webbplats för att se hur din webbplats ser ut på dator och mobil.

Anledningen till att vi börjar med din logotyp är att det hjälper dig att se ditt tema bättre i nästa steg. Oroa dig inte för huvudhuvudbilden ... vi ändrar det när du anpassar din startsida .

Om du redan har en logotyp, bra! Låt oss lägga till din logotyp i rubriken . Om du inte har en logotyp ännu använder vi namnet på din företagsnamn som logotyp.

Välj rubrik (det första avsnittet på din startsida) och välj sedan Logotyp .

• Om du har en logotyp laddar du upp din logotypbild.
    • Logotyper som är högre än 104 pixlar kommer att hänga över på förstasidan men ändras på andra sidor.
    • Endast png-filtyper tillåter transparenta bakgrunder. Alla andra bildfiltyper har en solid bakgrund.
  • Om du inte har en logotyp kan du redigera ditt företagsnamn och välja teckensnitt.

Vill du lägga till en favicon , den lilla ikonen i webbläsarfliken? Gå till Inställningar > Favicon . Använd valfri bild som redan har laddats upp eller ladda upp en ny bild. Favicons måste vara en kvadratisk bild av högst 180 pixlar. Se stegen i den här instruktionsvideon.

Välj ett tema

Du har fått din logotyp (även om den är tillfällig), så nu är det dags att välja tema.

Skärmdump av där du hittar tematområdet.

Alla teman heter. Notera ditt aktuella temanamn om du vill byta tillbaka eller funderar på andra alternativ.

Skärmdump av var du hittar teman.

Välj Prova ett nytt utseende för att se hur din webbplats ser ut i olika teman. När du klickar på ett tema tillämpas det temat. När du väljer ett tema skapas också automatiskt en sparpunkt om du vill återställa din webbplats . Kom tillbaka hit för att ändra tema när du vill.

Ställ in färg och teckensnitt

Medan vi är i avsnittet Tema , låt oss välja vår webbplatsfärg och webbplatsens teckensnitt.

Det är så lätt att bli distraherad och välja perfekt färg eller perfekt teckensnitt. Spendera inte för mycket tid här - det är bättre än perfekt. Välj vad som fungerar bra just nu, kom sedan tillbaka till det här avsnittet när din webbplats och ditt varumärke växer och utvecklas.

Färger

Vi har gjort det enkelt för dig att välja färger . Välj en föreslagen färg eller din egen färg. Välj färghjulet för att välja en färg du vill ha eller ange hexadecimalkoden.

När du väljer en färg är Adobe Color-webbplatsen ett populärt verktyg. Det kan hjälpa dig att välja en färg, extrahera en färg från en bild du gillar (eller din logotyp) och till och med se efter tillgänglighet för färgblindhet.

Du kan även justera hela webbplatsen hur mycket din färg används med ett skjutreglage och om du vill att din webbplats ska bli ljusare eller mörkare. Emellertid kan varje avsnitt manuellt ändras till ljus, mörkt eller färg om du ändrar dig senare.

Teckensnitt

I allmänhet finns det två typer av teckensnitt: serif och sans serif. Seriferna är ”fötterna” på bokstäverna. Eftersom de användes i böcker och äldre dokument innebär de formalitet och tillit. Sans serif betyder bokstavligen ”utan linjer”. Sans serif-teckensnitt är mer moderna och ibland lekfulla eller informella.

Välj bland våra populära typsnitt för parningar eller skapa dina egna genom att välja Avancerat . I Avancerade inställningar väljer du ditt eget primära teckensnitt (används för rubriker) och sekundärt teckensnitt (används för brödtext).

Sammanfattning

Vi gör framsteg! Även om du ändrar allt senare kommer åtminstone just nu allt att se sammanhängande ut och vara på varumärket. Vi har valt ett tema, lagt till vår logotyp och ställt in färger och teckensnitt. Nu ska vi ställa in din startsida .

Gå online | Lär känna Hemsidor + Marknadsföring
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning