Webbplatsverktyg Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Acceptera onlinebetalning

Gå online | Lär känna Website Builder
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning

En av fördelarna med att ha ett onlineföretag innebär att du kan arbeta med människor som bor nästan var som helst. Du behöver ett sätt för dem att betala online, vilket också är säkert.

Med Website Builder Premium-planen kan du få betalt för onlinebokningar och med handelsplanen kan du få betalt för varor i din butik. Du kan dock fortfarande få betalt även om du inte har någon av de två planerna. ( Jämför planer och priser .)

Mål för det här avsnittet:

• Lägg till en PayPal-betalningsknapp (alla planer).
  • Lägg till ett presentkortalternativ (alla planer).
  • Lägg till betalning för onlinebokningar och evenemang (Premiumplan).
  • Lägg till betalning för onlinebutiksprodukter (handelsplan).

Uppskattad tidsåtgång: 15–20 minuter

Lägg till en PayPal-knapp

Med PayPal-knapparna kan du sälja en enda produkt eller göra det möjligt för kunder att donera till en sak du väljer. Du kan lägga till upp till 15 PayPal-knappar på din webbplats .

Om du inte redan har ett PayPal-konto använder du en separat flik eller ett separat fönster för att skapa ett PayPal-konto . PayPal-knappen på din webbplats fungerar antingen med ett personligt konto eller ett företagskonto. (Om du har onlinebokningar eller en onlinebutik behöver du ett företagskonto.)

Öppna webbplatsredigeraren på din webbplats genom att välja Redigera webbplats .

Gå dit du vill ha PayPal-knappen och lägg till ett avsnitt . Sök efter PayPal-knapp . Välj vilken layout du vill ha och välj Lägg till .

Välj PayPal-inställningar och skriv eller klistra in din PayPal-e-postadress.

Anpassa knapptext, titel, beskrivning, bild etc.

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar är synliga för alla andra.

Lägg till ett presentkortalternativ

Ett annat sätt att få betalt online är att låta folk köpa ett presentkort av dig med Square .

Först behöver du ett Square-konto . I en separat flik eller ett fönster kan du skapa eller öppna ditt Square-konto och hitta och kopiera webbadressen till ditt presentkort.

Öppna Webbplatsredigeraren på din webbplats och lägg till ett avsnitt .

Sök efter Presentkort och välj Lägg till .

Välj Inställningar för presentkort och klistra in länken till Square-presentkortets URL.

Anpassa knapptext, titel, beskrivning etc. och välj till och med om du vill visa anslutna sociala mediekonton.

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar görs live för alla andra.

Lägg till betalning för online-möten och evenemang

Om du har ett onlineevenemang eller erbjuder konsult- eller videosamtal är det viktigt att få onlinebetalningar. Du behöver Premium-planen för att konfigurera onlinebokningsbetalningar .

Från kontrollpanelen går du till Inställningar och väljer sedan Möten > Betalningar . (Om du använder Webbplatsverktyget använder du rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet och väljer sedan Möten .)

Följ instruktionerna för att ansluta PayPal, Square eller båda delar.

Nu behöver du bara lägga till några tjänster (möten eller evenemang) och ett online-mötesavsnitt .

Vi har även tips för hur du bokar online-möten , och du kan använda videokonferenser istället för möten direkt från webben.

Lägg till betalning för onlinebutiksprodukter

Om du har en onlinebutik behöver du handelsplanen för att acceptera betalningar via onlinebutiken.

Titta på lektion 8 i vår Lägg till en onlinebutik på instruktionsvideokursen för din webbplats för att gå igenom stegen.

Från kontrollpanelen går du till Inställningar och väljer Butik > Betalningar . (Om du använder Webbplatsverktyget använder du rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet och väljer Butik .)

Följ instruktionerna för att ansluta till GoDaddy Payments , PayPal, Square eller Stripe.

Vad händer nu?

Och där är det. Ditt frö till en webbplats har nu spirat!

Du har kommit långt. Du har konfigurerat din visuella varumärkesidentitet och anpassat din startsida (och resten av dina sidor) med text, bilder och video. Din sökmotoroptimering är konfigurerad så att du kan hitta den på nätet och du har anslutit till sociala medier och sätt att få betalt online.

Härifrån fortsätter du att anpassa ditt innehåll. Dela vad du gör på sociala medier och din blogg. Välj en rytm (en gång i månaden, en gång i veckan) och var konsekvent. Kanske till och med skapa en e-postlista.

Du kan göra det här! Om du behöver en hjälpande hand är vi här för dig.

Framför allt, lita på dig själv. Vi litar på dig.

Gå online | Lär känna Website Builder
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning