Anslut till sociala medier

Gå online | Lär känna Websites + Marketing
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning

Med sociala medier kan du interagera med dina kunder istället för att bara kommunicera information till dem.

Mål för det här avsnittet:

• Anslut dina sociala medieplattformar till GoDaddy.
  • Skapa ett inlägg.
  • Visa knappar för sociala medier på din webbplats.
  • Hämta recensioner på din webbplats.

Uppskattad tidsåtgång: 15–45 minuter

Anslut plattformar till GoDaddy

Genom att ansluta dina sociala medier till GoDaddy kan du hantera allt från en central plats.

Vi har några tips om hur du väljer vilka sociala medieplattformar du behöver i lektion 18 från kursen Grundläggande om marknadsföring med GoDaddy .

Du behöver bara vara aktiv på de sociala mediekontona som är viktiga för din målgrupp, men det är trevligt att få andra konton anspråk så att någon annan inte använder ditt företagsnamn.

Från din kontrollpanel väljer du Marknadsföring och sedan någon av de sociala plattformarna du vill ansluta: Facebook, Instagram, Twitter eller Google My Business.

När du har valt dem kan du ansluta till ett konto som du redan har eller skapa ett nytt konto.

En viktig anmärkning om Facebook och Instagram: Du måste ha ett Facebook-företagskonto , ett Instagram-företagskonto (företag eller skapare) och dina Facebook- och Instagram-konton måste vara länkade .

Skapa ett inlägg

Undrar du vad du ska säga på sociala medier? Kolla in Londons tips om hur småföretag kan använda sociala medier, kurs 17 i grundläggande marknadsföring med GoDaddy -instruktioner.

Viktigast, skapa konsekvent innehåll. Det behöver inte vara dagligen. Även en gång i månaden eller varannan vecka fungerar det.

Ta dig tid att förbereda ditt budskap och skapa en professionell design på egen hand med hjälp av Content Creator, som drivs av GoDaddy Studio .

När du är klar öppnar du din webbplats från Mina produkter .

Från kontrollpanelen går du till Marknadsföring och sedan Facebook , Twitter eller Google My Business . Välj Skapa inlägg .

När du har skrivit ditt meddelande och lagt till bilder eller länkar kan du publicera inlägg på Facebook, Instagram, Twitter eller Google My Business samtidigt.

Visa knappar för sociala medier på din webbplats

När du är redo att visa knappar för sociala medier på din webbplats går du till kontrollpanelen och väljer Redigera webbplats för att öppna webbplatsredigeraren.

Gå till där du vill placera knapparna för sociala medier och lägg till ett avsnitt . Leta efter avsnittet Social och välj sedan Lägg till . Redigera din titel och kopiera och klistra in webbadresserna till var och en av dina sociala medier på rätt plats.

Om du vill visa bilder från ditt Instagram-konto lägger du till ytterligare ett avsnitt och letar efter avsnittet Sociala flöden. Välj en layout, välj Lägg till och anpassa titeln. Du har bara ett Instagram-flöde på din webbplats. Om du inte ser det i avsnittets lista är det någon annanstans på din webbplats.

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar är synliga för alla andra.

Ta in recensioner

Recensioner ger sociala bevis på att dina produkter eller tjänster är fantastiska. Vi har till och med några tips om hur du kan be dina kunder om omdömen eller recensioner .

Det finns två sätt att lägga till recensioner på din webbplats :

• Lägg till en recension som någon har skickat till dig manuellt via e-post, sms eller någon annanstans.
  • Inkludera automatiskt recensioner från Facebook, Google My Business, Yelp och Yotpo ( ett verktyg som hjälper dig hantera produktrecensioner).

Gå till webbplatsredigeraren och gå till den plats där du vill visa dina recensioner och lägg till ett avsnitt .

Leta efter och lägg till ett avsnitt för recensioner. Du kan lägga till mer än ett avsnitt för recensioner på mer än en plats.

Redigera titeln och bakgrundsbilden om du vill.

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar är synliga för alla andra.

Sammanfattning

Din webbplats har publicerats och nu har du anslutit alla delar av din onlinenärvaro på ett ställe. Det enda som är kvar är att ställa in möjligheten att acceptera betalning online .

OBS! Vi erbjuder GoDaddy Social där våra experter hanterar ditt onlineliv om du föredrar att lägga ner tid på andra saker.

Gå online | Lär känna Websites + Marketing
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning