Webbplatsverktyg Hjälp

Det verkar som de tokiga robotarna ställer till det igen! De har tagit över och har översatt den här sidan till ditt språk. Robotarna menar väl i sina hjärtan av metall. De vill hjälpa dig! Berätta för oss hur robotarna sköter sig via knapparna längst ner på sidan. Gå till den engelskspråkiga versionen

Anslut till sociala medier

Gå online | Lär känna Website Builder
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning

Med sociala medier kan du och dina kunder ha konversationer och interagera istället för envägskommunikation.

Mål för det här avsnittet:

• Anslut till sociala medier på din instrumentpanel.
  • Skapa ett inlägg.
  • Visa knappar för sociala medier på din webbplats.
  • Hämta recensioner till din webbplats.

Uppskattad tidsåtgång: 15–45 minuter

Anslut till sociala medier på din instrumentpanel

Genom att ansluta till dina sociala mediekonton i din instrumentpanel hanterar du allt från en central plats. Sedan går vi till din webbplats och lägger till ett avsnitt för sociala medier så att dina kunder kan interagera med dig.

Vi har några tips om hur du väljer vilka sociala medieplattformar du behöver i lektion 18 från kursen Grundläggande om marknadsföring med GoDaddy .

Du behöver bara lägga ner tid på att vara aktiv på ett eller två sociala mediekonton som är viktiga för din målgrupp. Men det är trevligt att få andra konton anspråk så att någon annan inte använder ditt företagsnamn.

Från din kontrollpanel väljer du Marknadsföring och sedan någon av de sociala medieplattformarna du vill ansluta: Facebook, Instagram och Twitter.

När du har valt dem kan du ansluta till ett konto som du redan har eller skapa ett nytt konto.

En viktig anmärkning om Facebook och Instagram: Du måste ha ett Facebook-företagskonto , ett Instagram-företagskonto (företag eller skapare) och dina Facebook- och Instagram-konton måste vara länkade .

Skapa ett inlägg

Undrar du vad du ska säga på sociala medier? Kolla in Londons tips om hur småföretag kan använda sociala medier, kurs 17 i grundläggande marknadsföring med GoDaddy -instruktioner.

Viktigast, skapa konsekvent innehåll. Det behöver inte vara dagligen. Även en gång i månaden eller varannan vecka fungerar det.

När du är klar öppnar du din webbplats från Mina produkter .

Från kontrollpanelen går du till Marknadsföring och sedan Facebook , Twitter eller Google My Business . Välj Skapa inlägg .

När du har skrivit ditt meddelande och lagt till bilder eller länkar kan du publicera inlägg på Facebook, Twitter eller Google My Business samtidigt. Du behöver fortfarande skapa Instagram-inlägg från din telefon.

Visa knappar för sociala medier på din webbplats

Är du redo att börja visa sociala medieknappar på din webbplats ?

Från din kontrollpanel väljer du Redigera webbplats för att öppna webbplatsredigeraren.

Gå till där du vill placera knapparna för sociala medier och lägg till ett avsnitt . Leta efter avsnittet Social och välj sedan Lägg till . Redigera din titel och kopiera och klistra in webbadresserna till var och en av dina sociala medier på rätt plats.

Om du vill visa bilder från ditt Instagram-konto lägger du till ytterligare ett avsnitt och letar efter avsnittet Sociala flöden. Välj en layout, välj Lägg till och anpassa titeln. Du har bara ett Instagram-flöde på din webbplats. Om du inte ser det i avsnittets lista är det någon annanstans på din webbplats.

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar är synliga för alla andra.

Ta in recensioner

Recensioner är så kraftfulla. Hur ofta frågar du vänner om de känner till några bra produkter, eller frågar du om en servicera rekommendation i en Facebook-grupp? Många gånger. Recensioner ger sociala bevis på att dina produkter eller tjänster är fantastiska. Vi har till och med några tips om hur du kan be dina kunder om omdömen eller recensioner .

Det finns två sätt att lägga till recensioner på din webbplats :

• Lägg till en recension som någon har skickat till dig manuellt via e-post, sms eller någon annanstans.
  • Inkludera automatiskt recensioner från Facebook, Google My Business, Yelp och Yotpo ( ett verktyg som hjälper dig hantera produktrecensioner).

Gå till webbplatsredigeraren och gå till den plats där du vill visa dina recensioner och lägg till ett avsnitt .

Leta efter och lägg till ett avsnitt för recensioner. Du kan lägga till mer än ett avsnitt för recensioner på mer än en plats.

Redigera titeln och bakgrundsbilden om du vill.

Kom ihåg att publicera din webbplats så att dina ändringar är synliga för alla andra.

Sammanfattning

Din webbplats har publicerats och nu har du anslutit alla delar av din onlinenärvaro på ett ställe. Det enda som är kvar är att ställa in möjligheten att acceptera betalning online .

Gå online | Lär känna Website Builder
Konfigurera mitt visuella varumärke | Anpassa min startsida | Anpassa innehåll
Bli hittad med SEO | Anslut till sociala medier Acceptera onlinebetalning