Exportera MySQL-databas i SSH

Servrar utan kontrollpanel (som cPanel, Plesk eller Simple Control Panel) har inte phpMyAdmin installerat. För att hantera databaser utan kontrollpanel behöver du använda SSH-kommandoraden för att importera .SQL-säkerhetskopieringsfiler.

1. Anslut till din server eller ditt delade värdkonto med SSH
  2. Leta upp din databasinformation:
  3. Anslut till MySQL med följande kommando:
    $ mysqldump -p -h hostname -u username database > dbname.sql
    • Ange din databasinformation:
      • -p: Lösenord
      • -h: Värdnamn
      • -u: Användarnamn
      • database: Databasnamn
      • dbname.sql: Ge filen med säkerhetskopian ett namn
  4. När du ser Ange lösenord: skriver du lösenordet för den MySQL-användaren.
  5. Din databas exporteras till filen dbname.sql och du kan ladda ner den lokalt till din dator.