Exporterar MySQL-databas i SSH

Servrar utan en kontrollpanel (som cPanel, Plesk eller Enkel kontrollpanel) har inte phpMyAdmin installerat. För att hantera databaser utan en kontrollpanel måste du använda SSH-kommandoraden för att importera .SQL-säkerhetskopieringsfiler.

1. Anslut till din server eller delade värdtjänstkonto med SSH
  2. Hitta din databasinformation:
  3. Anslut till MySQL med följande kommando:
    $ mysqldump -p -h värdnamn -u användarnamnsdatabas > dbname.sql
    • Ange databasinformationen för din databas:
      • -p : Lösenord
      • -h : Värdnamn
      • -u : Användarnamn
      • databas : Databasnamn
      • dbname.sql : Namn som du vill använda för säkerhetskopian
  4. När du ser Ange lösenord: anger du ditt lösenord för den MySQL-användaren
  5. Din databas exporteras nu till filen dbname.sql och kan laddas ner till din lokala dator