Webbplatsverktyg Hjälp

Lägga till en video i mitt webbplatssidhuvud

En video i ditt webbplatssidhuvud kan öka visuellt intresse eller uppmärksamma dina produkter eller tjänster. Du kan ändra ditt tema om du vill ändra sidhuvudets utseende. Videor i sidhuvudet spelas utan ljud.

Den här videon ingår i serien Så här gör du för att Skapa din egen webbplats.

1. Gå till GoDaddy produktsida.
  2. Bläddra till Website Builder och välj Hantera bredvid webbplatsen.
  3. Välj Redigera webbplats eller Redigera sajt för att öppna webbplatsredigeraren.
  4. Välj sidhuvud (det första avsnittet på din hemsida) och välj sedan pilen bredvid ditt omslagsmedia.
    Skärmdump av pilen bredvid bilden av omslagsmedia.
  5. Välj Video.
  6. Välj Ändra video.
  7. Ladda upp eller välj din egen video eller stockvideo, eller importera en video från en URL. (Endast Vimeo-länkar fungerar till Rubrik-video, men du kan lägga till en YouTube-länk till andra webbplatsavsnitt.)
  8. Välj om kunder som visar din webbplats på mobila enheter bara ser miniatyren, så att sidan läses in snabbare, eller videon.
  9. Dina ändringar sparas medan du arbetar. Publicera din webbplats för att göra ändringarna synliga för alla andra.

Bästa praxis för videosidhuvuden

• Det finns inget ljud i sidhuvudvideor så att de inte distraherar användaren eller gör att det tar längre tid att läsa in sidan. Du kan lägga till en video på din webbplats om du vill ha ljud i videon.
  • De bästa videorna för sidhuvuden är korta slingor (max runt 30 sekunder). Om din video är väldigt kort (mindre än fem sekunder) kan du försöka göra den första och sista scenen liknande så att det inte hoppar för mycket när videon går tillbaka till början.
  • De mest effektiva videorna hjälper dig med följande:
    • Skapa en atmosfär. Visa hur det är bakom kulisserna eller hur det är att interagera med dina medarbetare från kundens synpunkt.
    • Visa dina produkter. Visa personer som använder dina produkter så att kunder kan föreställa sig hur det är. Eller gör en digital genomgång för att visa din produkts bästa funktioner.
    • Visa en situation. Ta med dig din målgrupp på ett äventyr, särskilt om du planerar evenemang eller arbetar inom turismbranschen. Eller visa din butik, ditt spa, din restaurang eller ditt kafé.
  • Videor ska vara enkla med jämna rörelser, inte hoppiga eller för aktiva.
  • Använd videor med syfte. De är väldigt bra på att dra till sig uppmärksamhet, men de ska inte distrahera från resten av din webbplats.
  • Se till att färgen på innehållet på din webbplats inte är för lik färgerna i din video. Annars kan det vara svårt att läsa din text mot bakgrunden.
  • Undvik textövertäckning i videon så att du inte får ytterligare visuella distraktioner.
  • Om du lägger till text i sidhuvudfälten i stället för i videon ökar det chansen att din webbplats blir hittad i sökresultat.