Välj ett WordPress-tema

Steg 1 i serien Bygg min WordPress .

Låt oss undersöka vad ett WordPress-tema är, hur det påverkar din webbplats, hur man väljer en och hur du kan anpassa hur den ser ut.

OBS! Några av våra värdtjänstplaner erbjuder förskapade mallar. Om du ser alternativet att välja en mall första gången du loggar in på din WordPress-kontrollpanel är det här steget i serien inte relevant för dig, men vi rekommenderar att du läser den ändå eftersom det är bra att veta om du vill byta till en annan tema senare.

Vad är ett WordPress-tema?

Ett WordPress-tema avgör hur din webbplats ser ut och beter sig. Du kan till exempel ändra webbplatsens layout, teckensnitt och färger genom att växla till ett annat tema. Oroa dig inte - en temaändring tar inte bort innehåll (som bilder, länkar och text) som du har lagt till på din webbplats. Det påverkar bara hur innehållet visas.

Vem skapar teman för WordPress?

Nästan alla kan skapa ett WordPress-tema. En temaförfattare kan välja att erbjuda det gratis eller ta ut en avgift för att du ska använda det. GoDaddy har skapat WordPress-teman som är förinstallerade på några av våra värdtjänst- och Hanterade WordPress-planer, men du behöver inte använda dessa. Hitta det tema som passar dig, ditt företag och din webbplats bäst.

Vilken typ av tema ska jag välja?

Det finns tusentals gratis WordPress-teman att välja mellan. Teman har olika färger, stilar och ytterligare funktioner, vilket gör att du kan välja rätt tema för din webbplats överväldigande. Här är några tips som hjälper dig att välja ditt tema:

• Titta på webbplatser från din bransch och notera de funktioner du gillar och de som du inte gillar.
  • Tänk på vilka färger du vill använda. Använder ditt varumärke eller logotyp en viss färg du vill ha på webbplatsen också?
  • Vill du ha huvudnavigering längst upp eller längst ner till vänster på din webbplats?
  • Vilken typ av teckensnitt vill du använda?

Förutom de olika alternativen som påverkar utformningen av webbplatsen finns det även skillnader i din redigeringsupplevelse beroende på om du väljer ett klassiskt tema med temainpassaren eller ett blocktema med webbplatsredigeraren . Här kan du läsa mer om blockbaserade teman i WordPress .

Hur hittar och installerar jag ett nytt tema?

När du har fått en uppfattning om vad du vill ha från ditt tema kan du hitta, installera och aktivera det nya temat.

Hur anpassar jag mitt tema?

Teman bör tillåta vissa anpassningsalternativ för färger, teckensnitt och andra designelement. Vissa temaförfattare kan emellertid begränsa temaspecifika inställningar till mycket grundläggande alternativ eller inga. Här är några sätt att se vad som kan ändras med ditt tema:

• Beroende på vad som är tillgängligt för ditt tema, använd temainpassaren inbyggd i din WordPress-instrumentpanel eller Webbplatsredigerare . Ofta kan du ändra några av temats funktioner med de här verktygen. Alternativen varierar från tema till tema.
  • Titta igenom den officiella dokumentationen från företaget som utvecklat temat.

Du kan bara anpassa det aktuella aktiva temat.