Vad är alias, vidarebefordran och distributionsgrupper?

Alias, vidarebefordran och distributionsgrupper har liknande funktioner men några viktiga skillnader.

Alias

Ett e-postalias är helt enkelt ett annat namn på ett e-postkonto i Office 365. All e-post som skickas till ett alias tas emot i den ursprungliga e-postlådan i Office 365. Alias är praktiska om du har en webbplats och vill använda en viss e-postadress som folk kontaktar dig på (till exempel support@kulexempel.se), men ändå vill att e-posten kommer till din vanliga inkorg.

Om du till exempel använder e-postadressen anna@kulexempel.se och sedan skapar aliaset support@kulexempel.se, hamnar alla e-postmeddelanden från support@kulexempel.se i din inkorg för anna@kulexempel.se.

Du hittar mer information om alias i Lägg till ett e-postalias.

Vidarebefordring

Vidarebefordran innebär att e-post som skickas till en adress omdirigeras till en annan adress, på samma sätt som du vidarebefordrar post när du flyttar. I Office 365 kan du dela e-post från ett annat e-postkonto till din Office 365-brevlåda genom att ställa in ett anslutet konto. För mer information, se Microsoft-dokumentationen om anslutna konton.

Om du vill vidarebefordra din e-post för Office 365 till ett annat konto automatiskt måste du ha administratörsbehörighet för ditt konto. Följ anvisningarna för att skapa ett anslutet konto och välj Vidarebefordran.

Distributionsgrupper

Om en kund regelbundet skickar e-post från sitt Office 365-konto till samma grupp personer kan det vara en bra idé att skapa en distributionsgrupp. När distributionsgruppen har skapats visas den i adressboken, precis som en vanlig e-postadress.

När de vill skicka e-post till den här gruppen räcker det alltså att välja distributionsgruppen i listan över adresser, i stället för enskilda e-postadresser.

Information om olika typer av e-postkonton i Office 365 finns i