Ändra permalänkar för WordPress

WordPress-permalänkar är de permanenta webbadresserna som dina inlägg och sidor ligger på. Med anpassade WordPress-permalänkar kan webbplatsens rankning förbättras på sökmotorer och hjälpa till med sökmotoroptimering (SEO). Anpassade permalänkar är också enklare för besökarna att komma ihåg. Du kan aktivera och uppdatera permalänkar via kontrollpanelen i WordPress för att få mer SEO-anpassade webbadresser.

Varning! Du bör alltid säkerhetskopiera din webbplats innan du gör några ändringar.
  1. Logga in på WordPress.
  2. I menyn på vänster sida väljer du Inställningar och sedan Permalänkar.
  3. Välj den permalänkstruktur du föredrar eller välj Anpassad struktur och skapa en egen.

Obs! VALFRITT: Du kan också skapa en struktur för dina kategorier och taggar.

4. Välj Spara ändringar.
  5. URL-adressen på din webbplats sidor bör visa de inställningar som du valt för permalänkar.