Skapa en underdomän

Du kan skapa en post för en underdomän i din DNS-zonfil för en domän som är registrerad hos GoDaddy. Underdomäner är ett slags domänprefix, såsom blog.yoursite.com, som använder en A-post för att peka mot en IP-adress. För att lägga till en underdomän som pekar mot ett domännamn måste du lägga till en CNAME.

Du kan titta på ett kort animerat klipp av den här uppgiften längre ner på sidan.

1. Logga in på GoDaddy Domänkontrollcenter. (Behöver du hjälp med att logga in? Ta reda på ditt användarnamn eller lösenord.)
  2. Välj ditt domännamn från listan för att komma till sidan Domäninställningar.
  3. Gå till Ytterligare inställningar och välj Hantera DNS.
  4. Gå till avsnittet Poster och välj Lägg till.
  5. Välj A i den nedrullningsbara menyn Typ.
  6. Fyll i de obligatoriska fälten:
    • Värd: Värdnamnet, eller prefixet, för underdomänen. Ange till exempel blog för att skapa en underdomän för blog.yoursite.com.
    • Pekar mot: Den IP-adress du anger som destination för värden. Detta är vanligtvis IP-adressen för ett värdkonto där webbplatsen för din underdomän finns.
    • TTL: Hur länge servern ska cacha information. TTL ställs in på 1 timme som standard.
  7. Välj Spara för att spara din post.

Det kan ta upp till 48 timmar innan dina DNS-ändringar börjar gälla globalt.

Visa mig

lägga till en underdomänspost