Förhindra spam-problem på din server

En stor del av att rensa upp din server efter ett skräppostproblem är att förhindra att det händer igen. Det har varit vår erfarenhet att det bara finns några grundläggande orsaker till skräppost från utgående e-post. Nedan följer några vanliga orsaker till skräppost via e-post och sätt att förhindra dem.

Ett komprometterat e-postkonto

Om ett e-postkonto / brevlåda på servern har ett svagt lösenord eller om lösenordet har komprometterats kommer en skadlig tredje part att använda den brevlådan för att skicka e-post.

Så här skyddar du e-postkonton:
  • Återställ lösenorden för alla e-postkonton på servern till starka, slumpmässiga lösenord . Observera särskilt e-postkonton som får ett stort antal avvisningsmeddelanden.

Oskyddade formulär på en webbplats

Många webbplatser använder formulär, som nya användarregistreringar eller kontaktformulär, som utlöser ett e-postmeddelande när de skickas. Om formuläret inte skyddas med en captcha eller utmaning av något slag kan de komprometteras och användas för att skicka skräppost.

Så här skyddar du formulär:
  • Använd en captcha eller utmaning. Detta förhindrar att automatiska "bots" använder ditt formulär för att skicka skräppost.
  • Om din webbplats använder ett CMS som WordPress eller Joomla, se till att alla insticksprogram / tillägg är uppdaterade och tar bort eventuella tillägg som du inte längre använder.

Sårbarheter kring skadlig programvara / kodning

Om ditt CMS är inaktuellt kan skadliga filer laddas upp och användas för att skicka tusentals e-postmeddelanden genom att utnyttja PHP: s mail () -funktion.

För att förhindra skadlig kod:
  • Uppdatera alla CMS-kärn-, insticksprogram-, tilläggs- och temafiler till de senaste stabila versionerna.
  • Ställ in att alla webbplatser ska använda den senaste PHP-versionen. EOL-versioner (uttjänta versioner) kan ha olämpliga sårbarheter som kan användas för att skicka skräppost.
  • Använd en skanning med skadlig programvara för att kontrollera webbplatsens filer för tecken på kompromettering. Webbplatssäkerhet är ett lättanvänt verktyg som skyddar din webbplats från skadlig kod.

Konton för vidarebefordran av e-post

SPAM-problem kan snabbt komma ur hand om du använder vidarebefordran av e-post. Om en skadlig tredje part beslutar att skicka 1 000 e-postmeddelanden till en vidarebefordringsadress, skickas dessa e-postmeddelanden i sin tur om från servern och verkar ha sitt ursprung i servern.

För att minimera reläanvändningen:
  • Använd sparsam vidarebefordran av e-post. Om du har en "sales@coolexample1.com" -adress som vidarebefordrar till dina 6-personers säljteam gmail.com-adresser använder du 6 SMTP-reläer per meddelande.
  • Använd en lokal brevlåda för valfritt formulär. Alla e-postadresser som lagras på din server anses vara lokala.

Fel inställda serverinställningar eller programinställningar för tredje part

Aviseringar från WHM / cPanel, Plesk, cron-jobb och säkerhetsprogram som Fail2Ban och CSF är som standard konfigurerade för att skicka många e-postmeddelanden varje dag. Om någon av dessa skickar till en e-postadress som inte finns skickar du ut konstanta avvisningar som kan använda dina reläer och sakta till normal leverans av e-post.

Så här fixar du inställningar:

• I WHM, bekräfta att följande områden använder en giltig e-postadress:
    • Grundläggande WebHost Manager®-konfiguration
    • Redigera Systempostinställningar
    • Kontakta Manager
    • Skicka e-post till alla återförsäljare
    • Skicka e-post till alla användare
  • Bekräfta att följande områden använder en giltig e-postadress i Plesk. Beroende på vald vy i Plesk vill du kontrollera följande områden:
    • Inställningar → Aviseringar
    • Användare
    • Min profil
  • Konfigurera cron-jobb för att skicka en giltig lokal adress via e-post.
  • Konfigurera meddelanden för programvara som Fail2Ban och CSF (ConfigServer Security and Firewall) för att använda ett giltigt, lokalt e-postmeddelande eller inaktivera dem helt och hållet.

E-postlistor

Tänk på att våra e-postreläer inte kan användas för att skicka oönskad e-post i bulk. Som ett resultat kan dina legitima meddelanden markeras som skräppost och servern kan blockeras från att skicka någon e-post.

Om du försöker skicka e-post till någon form av e-postlista måste alla mottagare välja att ta emot meddelanden och alla mottagare måste kunna avstå från e-post. Se också till att du har en mekanism för att känna igen och ta bort ogiltiga adresser från utgående utskick. Ta en stund och granska den här artikeln om att skicka e-post på ett ansvarsfullt sätt.

Relaterade steg

Mer information

• Våra serverexperter kan utföra dessa steg mot en avgift. För mer information om våra experttjänster, gå till vår meny med experttjänster .