Aktivera PHPMail-loggning med WHM

För att få en bättre uppfattning om vilka specifika skript i ett cPanel-konto som skickar e-post kan du aktivera PHP: s inbyggda e-postloggfunktion.

OBS! Instruktionerna nedan aktiverar loggning av PHPMail för en enda domän. Du kan behöva upprepa den här processen om du har flera domäner som skickar skräppost.

1. Logga in på WHM
  2. Gå till cPanel för det aktuella kontot i avsnittet Lista konto i WHM.
  3. Öppna Filhanteraren och gå till katalogen public_html .
  4. Skapa en fil i katalogen public_html som heter .user.ini . Om en redan finns, högerklicka och Redigera filen.
  5. Lägg till följande rad i filen:
    mail.log = /home/[CPANELUSERNAME ]/phpmail.log
  6. Du måste många gånger starta om Apache för att se till att ändringarna börjar gälla.
  7. När en loggfil har genererats kan du komma åt den från filhanteraren. Du kan ladda ner loggfilen eller klicka på den i filhanteraren för att visa den.

I vårt exempel nedan ansvarar ett skript som heter nastyscript.php för alla senaste e-postmeddelanden från det här kontot.
  8. Detta gör att du kan hitta SPAM-källan och avgöra om det är ett skadligt eller legitimt skript.
  9. OBS! Om den inte stoppas fortsätter loggning av PHP-post på obestämd tid vilket kan leda till problem med diskutrymme. Var noga med att ta bort .user.ini-filen eller raden som lagts till för att aktivera loggning av PHP-e-post () när du har felsökt färdigt.

Relaterade steg

Mer information

• Våra serverexperter kan utföra dessa steg mot en avgift. För mer information om våra experttjänster, gå till vår meny med experttjänster .