Gen 4 VPS och dedikerade servrar Hjälp

Vi gjorde vårt bästa för att översätta den här sidan åt dig. Sidan är också tillgänglig på engelska.

Aktivera PHPMail-loggning i Plesk Linux

Du kan isolera ett skript som skickar PHPMail () med PHP: s inbyggda e-postloggfunktion. Med Plesk kan du aktivera PHPMail () -loggar per domän eller för flera domäner med samma version av PHP.

Aktivera för en enda domän

1. Logga in på Plesk .
  2. Välj Webbplatser och domäner i menyn till vänster.
  3. Välj domänen.
  4. Välj PHP-inställningar .
  5. Rulla längst ner och leta upp rutan där det står Ytterligare konfigurationsdirektiv . Lägg till direktivet för att aktivera e-postloggar genom att ange en absolut sökväg till loggfilen och filens namn:

mail.log = /var/www/vhosts/coolexample.com/phpmail.log

Ange detta i rutan Ytterligare konfigurationsdirektiv och klicka på Verkställ . Om PHPMail () används skapas automatiskt en loggfil.

• När en loggfil har skapats kan du komma åt den här loggen från Plesk-filhanteraren.

• Om du har SSH-åtkomst kan du manipulera data för att hitta vanliga skript som används. För att komma igång måste du aktivera administratörsåtkomst på din Gen 3 eller Gen 4- server (om du inte redan har gjort det), ansluta med SSH och växla till rotanvändaren .

Kör följande för att hitta skript med PHPMail ():

[root @ server ~] # cat /var/www/vhosts/coolexample.com/phpmail.log | awk '{print $ 6}' | klipp -c 2- | uniq -c | klipp -f1 -d ':' 1255 /var/www/vhosts/coolexample.com/httpdocs/wp-content/uploads/2020/05/spamscript.php 544 /var/www/vhosts/coolexample.com/httpdocs/wp -content / morespam.php

Aktivera för flera domäner

OBS! Om du aktiverar en PHPMail () -logg för alla domäner måste du använda SSH. Om du inte känner till SSH ska du använda anvisningarna för en enda domän.

1. Logga in på Plesk .
    2. Klicka på Verktyg och inställningar på Plesk-startsidan.
    3. Välj PHP-inställningar .

4. Välj den version av PHP som du vill generera en logg för. Vår webbplats kör PHP 7.3 som ett FPM-program.

5. Välj den flik som säger php.ini
    6. Leta efter mail.log i filen php.ini. Ta bort ; (semikolon) från början av raden och ange var du vill att PHP-e-postloggen () ska sparas. Använd serverns / tmp-katalog för att undvika behörighetsproblem över domäner.

7. Välj OK för att spara.
    8. Nu kan du ansluta till din server med SSH och växla till rotanvändaren .
    9. Därefter måste du skapa e-postloggfilen och ge den rätt behörighet så att alla Plesk-prenumerationer kan skriva till den.

[root @ server ~] # touch /tmp/phpmail.log && chmod 777 /tmp/phpmail.log
    10. När en loggfil har genererats kan du analysera loggen för vanliga e-postskript.
      cat /path/to/phpmail.log | awk '{print $ 6}' | klipp -c 2- | uniq -c | klipp ut -f1 -d ':'

Varning: Inaktivera loggning när du är klar! Om den inte stoppas kommer PHPMail-loggning att fortsätta på obestämd tid och potentiellt maximera din servers diskutrymme.

Relaterade steg

Mer information

• Våra serverexperter kan utföra dessa steg mot en avgift. För mer information om våra experttjänster, gå till vår meny med experttjänster .